Kultura YTOP

FESTIVAL STRIPA „STRIPOLIS“ PO OSMI PUT U NAŠEM GRADU

stripolis
Foto: Cube productions

ZRENJANIN – Od 21. do 23. septembra, u Kulturnom centru Zrenjanina, biće održan osmi po redu Festival stripa „Stripolis“. U okviru festivala biće organizovana radionica karakter – animacije, koju će voditi Mileta Poštić, osnivač i profesor smera za animaciju i vizuelne efekte na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

stripolis
Foto: Cube productions

 

Pozivaju se svi zainteresovani srednjoškolci da se prijave ukoliko žele da učestvuju i nauče prve korake iz ove oblasti.

 

Svi zainteresovani mogu da se prijave na e-mail Kulturnog centra Zrenjanina – kczr@kczr.org najkasnije do 18. septembra.  O tačnom datumu i vremenu održavanja radionice učesnici će biti obavešteni pred početak festivala. Učenici se mole da pored imena i prezimena, u mejlu napišu i u koju školu idu i koji su razred, kao i broj telefona na koji ih organizatori radionice mogu kontaktirati.

 

Inače, u tri festivalska dana biće promovisan najnoviji, deveti broj „Stripolisa“, časopisa autorskog i internacionalnog stripa, zatim održane radionice, otvorena izložbena postavke i održane tribine i razgovori na temu stripa.

 

Otvaranje festivala „Stripolis“ je u četvrtak, 21. septembra, u 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina. Glavni gost festivala je Željko Pahek, jedan od bardova domaćeg stripa.

Podeli članak
sinovoz
FAM