• FESTIVAL ILUSTRACIJE KNJIGE PO SEDMI PUT

    NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar i Novosadski sajam sedmi put za redom organizuju Festival ilustracije knjige „BookILL fest“, a organizatori su objavili konkurs za učešće.     Festival će se održati na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga, i u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.   „BookILL fest“ podrazumeva internet konkurs […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    FESTIVAL ILUSTRACIJE KNJIGE PO SEDMI PUT

    NOVO MILOŠEVOBanatski kulturni centar i Novosadski sajam sedmi put za redom organizuju Festival ilustracije knjige „BookILL fest“, a organizatori su objavili konkurs za učešće.

     

    Festival ilustracije knjige

     

    Festival će se održati na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga, i u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

     

    „BookILL fest“ podrazumeva internet konkurs za najbolje ilustracije knjiga, izložbu izabranih i nagrađenih radova, proglašenje pobednika, gostujuću izložbe i prateće programe.

     

    Festival ilustracije knjige će biti otvoren 8. marta na Novosadskom sajmu, u okviru Sajma knjiga. Izložba izabranih i nagrađenih radova na konkursu i proglašenje pobednika održaće se u maju ove godine, u Banatskom kulturnom centru u Novom Miloševu.

     

    Cilj festivala je da skrene pažnju na ilustraciju i ilustratore u javnosti, ali i na izdavače koji brinu o opremi svojih knjiga. Organizator konkursa već godinama pokušava da afirmiše princip da je vizuelna komponenta (ilustracija) podjednako važan deo knjige. Konkursi za ilustraciju knjige su retki u svetu, a time je značaj ovog festivala veći.

     

    Konkurs je otvoren za autore iz celog sveta, a zaključuje se 20. marta. Više o propozicijama konkursa svi zainteresovani mogu se obavestiti na sajtu Banatskog kulturnog centra Novo Miloševo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura