• Evropski Fejsbuk pesnički festival

    Učestvuje blizu 500 pesnika

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    NOVO MILOŠEVO – NOVI SAD – U organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma, 18. i 19. aprila će na Novosadskom sajmu, u okviru 21. Međunarodnog salona knjiga, po šesti put biti održan Evropski Fejsbuk pesnički festival.

    Ovaj festival okuplja pesnike koji svoje stvaralaštvo predstavljaju na Fejsbuku, sa ciljem da virtuelnu pesničku komunikaciju pretvori u stvarnu, njihovim okupljanjem na Novosadskom sajmu.

    Za učešće se prijavilo 496 pesnika iz Srbije i 22 zemlje sveta. Spisak prijavljenih može se videti na sajtu Banatskog kulturnog centra.

    Oko 150 učesnika je potvrdilo dolazak na Festival, dok će ostali pesnici učestvovati postavljanjem svoje pesme na zidu festivalske Fejsbuk stranice.

    Manifestaciju će 18. aprila, u 13 časova, na centralnoj bini hale Master, otvoriti Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej, koja je pomogla organizovanje festivala. Tog dana program traje do 18 časova, a 19. aprila, na štandu Banatskog kulturnog centra, festival je na programu od 10 do 16 časova.

    Žiri na čelu sa Simonom Grabovcem doneće odluku o dobitniku nagrade, koja se sastoji u objavljivanju samostalne zbirke pesama, dok će pesme koje uđu u uži izbor biti objavljene u posebnoj zajedničkoj knjizi. Pesme svih prijavljenih učesnika biće objavljene u elektronskom zborniku radova u izdanju BKC-a.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura