Kultura

EMOTIVNE MAŠTARIJE: Nova izložbena postavka u Kulturnom centru

Emotivne maštarije

U petak, 19. oktobra, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, u 19 časova, biće otvorena nova izložbena postavka. Zrenjaninskoj publici predstaviće se Dušan Savković – Dukatti, s izložbom „Emotivne maštarije“.

 

Period nastanka ove izložbene celine je 2016/2017. Radovi su urađeni na platnu, u tehnici akril-ulje, a u okviru postavke biće izložene i autorove skulpture.

 

Dušan Savković svojom autentičnom slikarskom interpretacijom vešto približava određene segmente života, postavlja pitanja ali i daje odgovore. Uvlači nas u svoj virtuelni svet prikazan apstrakovanim svedenim načinom slikanja. Osnova skoro svake slike je uglavnom crna i siva. Prikazi realno – nerealnih prostora ulaza i prolaza naglašava belom bojom koji nekada vode ka nebu a nekada ka unutrušnjosti zemlje. Često je prikazano lutanje po prostoru u kojima se srećemo sa najčešćim životnim i ličnim situacijama.

 

Dušan Savković je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Jovana Rakidžića 2011. godine a master studije završava 2013. Član je ULUS-a. Do sada je realizovao šest samostalnih izložbi i učestvovao na preko 40 kolektivnih izložbi i humanitarnih projekata u mnogim gradovima Srbije. Slike mu se nalaze u privatnim kolekcijama u SAD, Kanadi, Švedskoj, Nemačkoj, Grčkoj i širom naše zemlje. Živi i radi kao samostalni umetnik u Novom Sadu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.