• EKSKLUZIVNO GOSTOVANJE BITEF TEATRA IZ BEOGRADA

    ZRENJANIN – U Velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, u subotu, 26. novembra, sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava „Drugovi, ja se ni sada ne stidim svoje komunističke prošlosti“ Bitef teatra iz Beograda. Režiju potpisuje Sanja Mitrović, u saradnji sa Vladimirom Aleksićem, a oni i nastupaju u ovoj pozorišnoj predstavi.  U predstavi „Drugovi, ja se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    EKSKLUZIVNO GOSTOVANJE BITEF TEATRA IZ BEOGRADA

    ZRENJANIN – U Velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, u subotu, 26. novembra, sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava „Drugovi, ja se ni sada ne stidim svoje komunističke prošlosti“ Bitef teatra iz Beograda. Režiju potpisuje Sanja Mitrović, u saradnji sa Vladimirom Aleksićem, a oni i nastupaju u ovoj pozorišnoj predstavi. 

    predstava-bitef-teatar

    U predstavi „Drugovi, ja se ni sada ne stidim svoje komunističke prošlosti“ istaknuta pozorišna stvarateljka Sanja Mitrović i renomirani glumac Vladimir Aleksić bave se skorašnjim istorijom Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, zemlje koja danas postoji samo u mašti i sećanju. Ipak, fundamentalna ideja SFRJ, multietničke, multireligiozne, socijalističke države, i dalje je relevantna za današnje evropske sukobe. To ubeđenje spaja ovo dvoje izvođača, i prijatelja iz detinjstva, koji su oboje emigrirali 2001. godine. Dok Sanja i dalje živi i radi u Zapadnoj Evropi, Vladimir se vratio u Srbiju gde nastavlja da gradi svoj život.

    Njihova istraga odvija se kroz dijalog između filma i pozorišta. Izvođači primenjuju niz strategija – od zvučnog komentara i simultane sinhronizacije do fizičkih rekonstrukcija i fikitivnih postavki – ne bi li isprepleli tokove svojih života sa istorijom jugoslovenskih teritorija, i otvorili mnoštvo naizgled nepovezanih tema: socijalističku prošlost, anitfašističku borbu, državu blagostanja, osećaj zajedništva, nacionalističke ratove, post – socijalističku transformaciju, neoliberalni revizionizam, deindustrijalizaciju, i pustošenje njihovog rodnog grada koji je nekada bio ekonomski gigant.

    Cena karte je 500 dinara, a za studente, đake, penzionere i organizovane posete 350 dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura