• DVODNEVNI „KARAVAN IGRE“ OVOG VIKENDA U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Zanimljiva manifestacija „Karavan igre“ biće održana u subotu i nedelju, 25. i 26. novembra, u prostoru zrenjaninskog Kulturnog centra.     Za subotu 25. novembar, pripremljen je filmski program, i to od 17 časova „Prva pozicija“, a od 19 časova „Bele noći“.   Dokumentarni film „Prva pozicija“ govori o formiranju mladih igrača, odrastanju, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DVODNEVNI „KARAVAN IGRE“ OVOG VIKENDA U ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Zanimljiva manifestacija „Karavan igre“ biće održana u subotu i nedelju, 25. i 26. novembra, u prostoru zrenjaninskog Kulturnog centra.

     

     

    Za subotu 25. novembar, pripremljen je filmski program, i to od 17 časova „Prva pozicija“, a od 19 časova „Bele noći“.

     

    Dokumentarni film „Prva pozicija“ govori o formiranju mladih igrača, odrastanju, izazovima i surovosti baletske profesije, o teškoj i neizvesnoj stazi koja samo najupornije vodi do uspeha na sceni. Ovaj sjajni film ovenčan je prvim nagradama na festivalima dokumentarnog filma u Torontu, Njujorku, Portlandu, Vankuveru i San Francisku.

     

    Film „Bele noći“ zanimljiv je jer u njemu glumi Mihail Barišnjikov, a priča je o čoveku koji je davno pobegao iz bivšeg Sovjetskog saveza. Tokom putovanja, njegov avion se spektakularno ruši na pisti u Sibiru. Zarobljen u zemlji iz koje je pobegao, boravi kod Rejmonda, Amerikanca koji je pobegao tokom Vijetnamskog rata.

     

    U nedelju, od 11 časova, na velikoj sceni Kulturnog centra na programu je Otvoreni čas baleta, pedagoga Marije Janković, prve solistkinje baleta. U 12 časova je otvaranje izložbe u foajeu Kulturnog centra Zrenjanina. Od 12 do 13 časova je Otvoreni čas baleta za decu iz Zrenjanina, a u pitanju je predstavljanje klasičnog baleta. Od 13 do 14 časova je Otvoreni čas baleta za decu iz Zrenjanina – savremena igra

     

    Predstava za decu „Mali princ“ na programu je od 14 časova, na velikoj sceni Kulturnog centra.

     

    Projekat „Karavan igre“ realizuje Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije. Cilj projekta je da kroz umetničke, kreativne i edukativne, a pre svega interaktivne programe u 15 odabranih gradova u Srbiji, predstavi i promoviše umetničku igru.

     

    Pokrovitelj projekta je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura