Kultura

Dve nagrade Narodnom pozorištu

ISTOČNO SARAJEVO – Lutkarska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina osvojila je dve nagrade na 16. Internacionalnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu „Lut fest“, održanom od 11. do 15. maja u Istočnom Sarajevu.

Zrenjaninski teatar
Zrenjaninski teatar

Žiri u sastavu: Žana Demikhova, rediteljka iz Moskve i predsednica žirija, i članovi Ljubica Ostojić, dramaturškinja, i Predrag Bjelošević, reditelj, odlučio je da nagradu za nаjbolju аnimаciju i glumаčko ostvаrenje festivаlа dodeli Jovanu Caranu, za ulogu pripovedača, oca i kralja u predstavi „Bajka o majušku“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Takođe, jedno od tri specijalna priznanja žiri je dodelio predstavi „Bajka u majušku“, uz obrazloženje da oslikava čistu radost igre.

Ocenjujući 11 predstava u takmičarskom programu festivala, žiri je jednoglasno doneo odluke, naglašavajući da će 16. „Lut fest“ biti upamćen po širokoj raznoobraznosti lutkarskih formi i žanrova, koje su predstavile lutkarsku umetnost od mono do ansambl lutkarskih predstava i mjuzikla, kombinujući lutkarsku i živu scenu.

„Ovogodišnji „Lut fest“ je ne samo prevazišao granice država, nego je značajno proširio spoznaju o umetničkim, lutkarskim i ljudskim saznanjima“, navodi se u saopštenju žirija.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM