Kultura

Dve nagrade Narodnom pozorištu

ISTOČNO SARAJEVO – Lutkarska scena Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina osvojila je dve nagrade na 16. Internacionalnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu „Lut fest“, održanom od 11. do 15. maja u Istočnom Sarajevu.

Zrenjaninski teatar
Zrenjaninski teatar

Žiri u sastavu: Žana Demikhova, rediteljka iz Moskve i predsednica žirija, i članovi Ljubica Ostojić, dramaturškinja, i Predrag Bjelošević, reditelj, odlučio je da nagradu za nаjbolju аnimаciju i glumаčko ostvаrenje festivаlа dodeli Jovanu Caranu, za ulogu pripovedača, oca i kralja u predstavi „Bajka o majušku“, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Takođe, jedno od tri specijalna priznanja žiri je dodelio predstavi „Bajka u majušku“, uz obrazloženje da oslikava čistu radost igre.

Ocenjujući 11 predstava u takmičarskom programu festivala, žiri je jednoglasno doneo odluke, naglašavajući da će 16. „Lut fest“ biti upamćen po širokoj raznoobraznosti lutkarskih formi i žanrova, koje su predstavile lutkarsku umetnost od mono do ansambl lutkarskih predstava i mjuzikla, kombinujući lutkarsku i živu scenu.

„Ovogodišnji „Lut fest“ je ne samo prevazišao granice država, nego je značajno proširio spoznaju o umetničkim, lutkarskim i ljudskim saznanjima“, navodi se u saopštenju žirija.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.