• DRUŠTVO ŠKOLSKIH BIBLIOTEKARA OBNOVILO PODRUŽNICU

    ZRENJANIN – Na inicijativu članice Upravnog odbora Društva školskih bibliotekara Srbije Jasmine Stankov, u Zrenjaninu je obnovljena podružnica ovog strukovnog udruženja, koja je osnovana u martu 2007. i koja je, posle nekoliko godina, prestala sa radom.     Na redovnom sastanku Aktiva školskih bibliotekara Srednjobanatskog upravnog okruga, održanom u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DRUŠTVO ŠKOLSKIH BIBLIOTEKARA OBNOVILO PODRUŽNICU

    ZRENJANIN – Na inicijativu članice Upravnog odbora Društva školskih bibliotekara Srbije Jasmine Stankov, u Zrenjaninu je obnovljena podružnica ovog strukovnog udruženja, koja je osnovana u martu 2007. i koja je, posle nekoliko godina, prestala sa radom.

     

    društvo školskih bibliotekara

     

    Na redovnom sastanku Aktiva školskih bibliotekara Srednjobanatskog upravnog okruga, održanom u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“, u organizaciji Matične službe ovdašnje biblioteke, Stankov je iznela inicijativu da se ponovo pokrene rad podružnice, što je naišlo na odobravanje među školskim bibliotekarima. Inicijativu su podržale i njene kolege iz gradske biblioteke, koje su izrazile veliku spremnost za buduću saradnju, pa je predlog usvojen.

     

    Za predsednika podružnice izabrana je Mirjana Radovanović, bibliotekarka iz Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, a izabrani su i koordinatori podružnice po opštinama.

     

    društvo školskih bibliotekara

     

    Nakon dogovora o budućem radu, bibliotekari su imali priliku da učestvuju u kreativnoj radionici „Kad knjige ožive“ autorke Nataše Stojiljković, gošće iz Beograda, inače predsednice Nadzornog odbora Društva školskih bibliotekara Srbije.

     

    Ovo Društvo, kao strukovno udruženje, osnovano je u Beogradu 2006. godine, s ciljem podizanja kvaliteta školskog bibliotekarstva u osnovnim, srednjim i specijalnim školama Srbije, poboljšanja položaja školskih bibliotekara i zajedničkog stručnog usavršavanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura