• DOKUMENTARNA IZLOŽBA „GUSTAV KLIMT – PRETEČA MODERNE“

    NOVO MILOŠEVO – Dokumentarnu izložbu „Gustav Klimt – preteča moderne“ otvoriće Johanes Iršik, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, 20. novembra, u 19 časova, u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.     Izložba, koju zajednički organizuju Banatski kulturni centar i Austrijski kulturni forum, biće postavljena do 20. decembra u Novom Miloševu.   Gustav Klimt (1862-1918) […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DOKUMENTARNA IZLOŽBA „GUSTAV KLIMT – PRETEČA MODERNE“

    NOVO MILOŠEVO – Dokumentarnu izložbu „Gustav Klimt – preteča moderne“ otvoriće Johanes Iršik, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu, 20. novembra, u 19 časova, u Galeriji Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu.

     

    Gustav Klimt

     

    Izložba, koju zajednički organizuju Banatski kulturni centar i Austrijski kulturni forum, biće postavljena do 20. decembra u Novom Miloševu.

     

    Gustav Klimt (1862-1918) reprezentuje epohu koja odjekuje do današnjeg dana i koja i danas izaziva oduševljenje. Njegove slike se s pravom smatraju oličenjem duha optimizma koji je obeležio rađanje doba moderne.

     

    Rad Gustava Klimta i njegovih savremenika, pripadnika Bečke secesije i grupe umetnika u okviru „Wiener Werkstätte“, u mnogome su doprineli izgledu grada Beča kakav je danas.

     

    Izložba se sastoji od 15 panela koji kroz tekst i reprodukcije umetničkih dela i fotografija prate ključne faze Klimtovog života i stvaralaštva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura