• DOKUMENTARAC „MAESTRO – JURIJ RAKITIN“ PRED POZORIŠNOM PUBLIKOM

    Sutra se obeležava Svetski dan pozorišta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Više od pola veka širom sveta 27. mart se obeležava kao Svetski dan pozorišta. Tog dana organizuju se razne pozorišne manifestacije, od kojih je najvažnija tradicionalna poruka koja se pred početak predstave čita pred pozorišnom publikom. Autor ovogodišnje poruke je poznati ruski pozorišni reditelj Anatolij Vasiljev.

    pozoriste

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina će ovaj veliki pozorišni praznik obeležiti emitovanjem dokumentarnog filma „Maestro – Jurij Rakitin“ koji je režirao Boris Milosavljević. Film će biti emitovan u nedelju, 27. marta, s početkom u 20 časova, na Dramskoj sceni. Ulaz je slobodan. 

    „Pred vama je gotovo nepoznata priča o ruskom umetniku koji je u mladosti sarađivao sa Stanislavskim, Mejerholjdom i drugima. Kao emigrant i nepomirljivi neprijatelj komunizma, dvadesetih godina, bežeći od boljševika, ovaj briljantni umetnik dolazi na naše prostore i postaje nezaobilazni deo srpske pozorišne istorije“, kažu u Narodnom pozorištu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura