• Dodeljene nagrade najboljim učesnicima konkursa „Bal u Elemiru“

    Na 14. po redu manifestaciji „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” sinoć su, nakon književne večeri, dodeljene nagrade najboljim učesnicima književnog konkursa.   Manifestaciju „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” organizuje Mesna zajednica Elemir, u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom iz Novog Miloševa, i uz podršku Grada Zrenjanina. Dvodnevni kulturno – zabavni događaj nazvan je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Dodeljene nagrade najboljim učesnicima konkursa „Bal u Elemiru“

    Na 14. po redu manifestaciji „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” sinoć su, nakon književne večeri, dodeljene nagrade najboljim učesnicima književnog konkursa.

     

    Manifestaciju „Bal u Elemiru – Sremčevi dani” organizuje Mesna zajednica Elemir, u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom iz Novog Miloševa, i uz podršku Grada Zrenjanina. Dvodnevni kulturno – zabavni događaj nazvan je po jednom od prvih književnih radova Stevana Sremca, eposa u deset pesama „Bal u Elemiru“, koji je inspirisan istinitim dešavanjima. Centralni događaj je književni konkurs, na kojem je ove godine prvonagrađeni Aleksandar Baljak. Druga i treća nagrada dodeljene su Bojanu Babiću iz Beograda i Milanu Miciću iz Novog Sada.

     

    Žiri u sastavu Uglješa Šajtinac (predsednik), Srđan V. Tešin i Jelena Blanuša doneo je jednoglasnu odluku. Žiri je odabrao najbolje u konkurenciji više od stotinu radova humorističko – satiričnog žanra, pristiglih iz zemlje i inostranstva.

     

    Aleksandar Baljak prvu nagradu je dobio za ciklus aforizama, druga nagrada Bojanu Babiću dodeljena je za priču „Izveštaj Kancelarije za povratak Rahaele Ferari u život”, a treća nagrada pripala je Milanu Miciću za priču „Mali dogovor o ubistvu”. Žiri je pohvalio i radove Rajka Lukača, Branislava Jankovića, Vladimira Bulatovića, Tanje Milutinović i Milana Vurdelje. Uručenju nagrada prisustvovao je samo prvonagrađeni Aleksandar Baljak, dok su Babić i Micić izostali iz opravdanih razloga.

     

    A predsednik žirija Uglješa Šajtinac, prilikom proglašenja pobednika ovogodišnjeg konkursa, naglasio je da je Baljak jedan od najboljih srpskih aforističara. Šajtinac je odluku žirija aforistički obrazložio: „Žiri nije imao nikakve šanse, pobednik se sam izabrao“! Srđan Tešin je radove prispele na ovogodišnji konkurs ocenio kao veoma kvalitetne.

     

    Zahvaljujući se na nagradi, Baljak je publici u svečanoj sali Mesne zajednice Elemir pročitao neke od svojih aforizama.

     

    Pre dodele književnih nagrada, predstavljena je knjiga „Bogzna“ Lasla Blaškovića, direktora Narodne biblioteke Srbije.

     

    bal u elemiru

     

    Elemir iz godine u godinu sve bolje organizuje „Sremčeve dane“

     

    Manifestaciju je, na bini u centru sela, svečano otvorio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić, koji je naglasio da Elemir iz godine u godinu sve bolje organizuje „Sremčeve dane“.

     

    Po tradiciji, program na bini počeo je koncertom Kulturno – umetničkog društva „Mladost” iz Elemira sa gostima, a zaključen je svirkom grupe „Apsolutno romantično”.

     

    Današnji program počinje Kolonijom karikaturista, koji će se okupiti i raditi u zgradi MZ Elemir. U 19 sati je otvaranje izložbe karikatura, a u 19.15 je predstavljanje knjige „Suđenje Jevremovo” Gordane Svilengaćin. Govoriće autorka i književnik Radovan Vlahović.

     

    Na bini ispred Mesne zajednice Elemir u 17.30 je nastup Plesnog studija „Naca”, a u 19 časova lutkarska predstva „Ohola princeza”. U 22 sata počinje koncert Saše Matića, a u ponoć je zatvaranje manifestacije uz vatromet.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura