• Diskusija o Jamesdinovim radovima

    ZRENJANIN – U Savremenoj galeriji danas će, u 19 časova, biti održana otvorena diskusija među publikom o radovima Aleksandra Jestrovića Jamesdina. Diskusija će se odvijati pod nazivom „Umetnik kao publika“. Odabrana grupa Jestrovićevih radova bavi se ratovima, ali na način koji govori i o izmeštanju, ne samo fizičkom – u Jamesdinovom slučaju u Berlin, već […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – U Savremenoj galeriji danas će, u 19 časova, biti održana otvorena diskusija među publikom o radovima Aleksandra Jestrovića Jamesdina. Diskusija će se odvijati pod nazivom „Umetnik kao publika“.

    Savremena galerija
    Savremena galerija

    Odabrana grupa Jestrovićevih radova bavi se ratovima, ali na način koji govori i o izmeštanju, ne samo fizičkom – u Jamesdinovom slučaju u Berlin, već i o mentalnom. Povoda je u Jamesdinovom radu bilo nekoliko, od neposrednog kontakta sa ratovima u Jugoslaviji devedesetih i njegovog oca koji je bio vojno lice, preko obeležavanja stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, do fokusiranog bavljenja umetničkom interpretacijom rata kroz različite evropske ratove kroz svoj magistarski rad.

    Aleksandar Jestrović ili Jamesdin je rođen 1972. u Zagrebu. Diplomirao je na Slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2000. godine u klasi profesora Čedomira Vasića. Trenutno je na master programu UDK – Berlin. Živi i radi u Berlinu i Beogradu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura