• DELA BEČKIH BAROKNIH MAJSTORA U NARODNOM MUZEJU

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 19. oktobra, u 19 časova biće otvorena izložba Gradskog muzeja Subotica pod nazivom „Dela bečkih baroknih majstora u Vojvodini“. Izložba, čija je autorka slikarka – restauratorka subotičkog Muzeja Žužana Korhec Pap, ima za cilj da prikaže segment katoličkog crkvenog umetničkog nasleđa u Vojvodini. Izložba predstavlja ukupno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DELA BEČKIH BAROKNIH MAJSTORA U NARODNOM MUZEJU

    ZRENJANIN – U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 19. oktobra, u 19 časova biće otvorena izložba Gradskog muzeja Subotica pod nazivom „Dela bečkih baroknih majstora u Vojvodini“.

    Joseph Orient - Povratak iz Egipta
    Joseph Orient – Povratak iz Egipta

    Izložba, čija je autorka slikarka – restauratorka subotičkog Muzeja Žužana Korhec Pap, ima za cilj da prikaže segment katoličkog crkvenog umetničkog nasleđa u Vojvodini.

    Izložba predstavlja ukupno 18 slika visokog umetničkog kvaliteta koje su deo našeg zajedničkog evropskog nasleđa. Među njima su i četiri dela u vlasništvu Narodnog muzeja Zrenjanin: Sveta Ana, Oplakivanje Hrista, Povratak iz Egipta i Mučenje svetog Erazma, kao i slike u vlasništvu Župne crkve u Ečki, rad Feliksa Iva Lajhera.

    Slike sakralne tematike koje su prikazane na ovoj izložbi su prvenstveno vlasništvo rimokatoličke crkve, ali ima i dela iz zbirki muzeja.

    Na izložbi, koja će biti otvorena do 10. decembra, publika će sresti najveća imena bečkog baroknog slikarstva: Martina Altomontea, Petera Štrudela, Paula Trogera, Feliksa Iva Lajhera, Kremsera Šmita i Huberta Maurera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura