Kultura Vesti Zrenjanin

David Mlađović izlaže radove u izložbenom salonu Kulturnog centra

david mlađović

Izložba radova čiji je autor likovni umetnik David Mlađović, pod nazivom „Međuodnos posmatrača i publike“, biće otvorena u subotu, 31. avgusta, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Autor će izložiti oko 30 grafika koje su nastale u periodu od 2016. do 2018. godine. Mlađović navodi da je kompozicija izvor njegovog nadahnuća i da kao pojam u likovnoj umetnosti označava strukturu koju stvaraju likovni elementi u svom međuodnosu.

 

David Mlađović je završio Srednju umetničku školu „Školu za dizajn“ u Beogradu 2013. godine. Godine 2017. završava osnovne akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Grafičkom odseku, u klasi profesora Dragana Momirova. Na istom fakultetu 2017/18. završava master akademske studije u klasi profesora Vladimira Veljaševića. Doktorske studije upisuje 2018/19. godine. U okviru međunarodnog evropskog programa ERASMUS + učestvovao je u razmeni studenata i jedan semestar je boravio na Aristotelovom univerzitetu u Solunu.

 

Pročitajte još: ZRENJANINSKA FILHARMONIJA: Uvek vrhunski i uvek nešto novo!

 

Mlađović je do sada izlagao na preko 30 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Prva samostalna izložba organizovana mu je prošle godine u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ u Beogradu.

 

Izložba u Zrenjaninu će biti otvorena do 17. septembra.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM