Kultura

Budućnost počinje u biblioteci – deca učila engleski uz pomoć Lego robota

Dečije odeljenje Gradske narodne biblioteke

Najmlađi Zrenjaninci su, po tradiciji, navikli da ih Dečije odeljenje Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ obraduje interesantnim i zanimljivim sadržajem.

 

Dolaskom ove školske godine Gradska biblioteka, u saradnji sa jednim ovdašnjim centrom stranih jezika, organizovala je radionicu engleskog jezika uz pomoć Lego robota – bibliotekarke Žarke.

 

Radionicu namenjenu deci od 7 i 8 godina vodili su i osmislili predavač Jelena Viskup i bibliotekarka Tatjana Tabački, u saradnji sa Nenadom Dajićem iz IT sektora biblioteke.

 

Ideja je da kroz ovakve radionice deca usavrše svoje poznavanje engleskog jezika, kao i da steknu nova znanja, a u tome će im pomoći Lego robot – bibliotekarka Žarka. Takođe, u predstojećem periodu, bibliotekari će deci čitati priče i rešavati zagonetke zajedno sa robotom Žarkom.

 

Lego roboti se koriste za edukaciju i predstavljaju budućnost u robotici. Primenom Lego robota u nastavi stimuliše se mašta, kreativno rešavanje problema i podstiče se razvoj osnovnih komunikacionih veština.

 

Deca kroz zanimljive teme i igre mogu lako da se zainteresuju za samu robotiku. Kroz radionice ovog tipa mogu se naučiti osnovni principi robotike, ali mogu biti od koristi i za sve druge predmete. Kontakt sa Lego robotom omogućava kvalitetnije učenje, a istovremeno, oslobađa decu od pritiska koji stvara tradicionalni način učenja.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz