• BOŽIĆNI KONCERT DRUŠTVA „PREPODOBNI RAFAILO BANATSKI“

    ZRENJANIN – Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ održaće Božićni koncert u nedelju, 8. januara, u Baroknoj sali Gradske kuće. Koncert počinje u 19 časova. Pevačko društvo osnovano je marta 1991. godine u Zrenjaninu, a blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija (Radovića), tadašnjeg Episkopa banatskog, dobilo je ime „Prepodobni Rafailo Banatski“. Hor je svoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BOŽIĆNI KONCERT DRUŠTVA „PREPODOBNI RAFAILO BANATSKI“

    ZRENJANIN – Pevačko društvo „Prepodobni Rafailo Banatski“ održaće Božićni koncert u nedelju, 8. januara, u Baroknoj sali Gradske kuće. Koncert počinje u 19 časova.

    Pevačko društvo osnovano je marta 1991. godine u Zrenjaninu, a blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Mitropolita crnogorsko – primorskog Amfilohija (Radovića), tadašnjeg Episkopa banatskog, dobilo je ime „Prepodobni Rafailo Banatski“.

    Hor je svoj rad započeo u Svetosavskom domu pri hramu Vavedenja Presvete Bogorodice, a ubrzo nastavio rad pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice, i od samog početka opredeljenje ovog pevačkog društva bilo je pojanje na Bogosluženjima i negovanje pravoslavno – duhovnog muzičkog stvaralaštva i širenje verskog i muzičkog obrazovanja.

    Kroz hor je do danas prošlo preko pedeset pevača, uglavnom srednjoškolaca i studenata, a broj pevača je varirao između 15 i 25.

    Programsko opredeljenje hora zasnovano je na reprezentativnim delima pre svega srpskih, zatim ruskih, grčkih i ostalih pravoslavnih kompozitora i napeva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura