• Bogat program u svim institucijama kulture u Noći muzeja

    Manifestacija „Muzeji za 10“, peta po redu, ove godine obuhvatiće Nacionalnu nedelju muzeja, Međunarodni dan muzeja i Evropsku noć muzeja.   U program manifestacije, koja će se održati 18. maja, uključile su se sve institucije kulture u gradu.   Horski festival organizuje nastup hora Muzičke škole „Josif Marinković“. Hor muzičke škole sprema se na put […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bogat program u svim institucijama kulture u Noći muzeja

    Manifestacija „Muzeji za 10“, peta po redu, ove godine obuhvatiće Nacionalnu nedelju muzeja, Međunarodni dan muzeja i Evropsku noć muzeja.

     

    U program manifestacije, koja će se održati 18. maja, uključile su se sve institucije kulture u gradu.

     

    Horski festival organizuje nastup hora Muzičke škole „Josif Marinković“. Hor muzičke škole sprema se na put u Italiju i još prikuplja sredstva, pa će i taj koncert biti u te svrhe.

     

    Biblioteka „Žarko Zrenjanin“ za Noć muzeja priprema program pod nazivom „Sloboda za početnike“. Osim sajma knjiga, ove godine biće otvorena i odeljenja, upis će 18. maja biti besplatan a od 18 časova pa nadalje biće organizovane radionice.

     

    Glumci pozorišta „Toša Jovanović“ 18. maja igraće predstavu „Nemam da platim, neću da platim“ a ulaz će biti besplatan.

     

    I Savremena galerija učestvuje u manifestaciji „Muzeji za 10“. Izložba „Hladni pogled sedamdesetih vs osamdesete primeri slikarske prakse hiperealizma i postmodernizma iz zbirke Savremena galerije“, biće otvorena 13. maja u 19 časova. U toku trajanja nedelje muzeja biće organizovane radionice, koncerti…

     

    Narodni muzej takođe je pripremio bogat program. Od izložbi, radionica, koncerata, projekcije filmova…Ove godine Narodni muzej organizuje i foto konkurs.

     

    Kulturni centar u saradnji sa Odsekom za umetnost i dizajn Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i klubom Alternativa organizuje, izložbu pod nazivom Drugi grad.

     

    Izložba Drugi grad posvećena je istraživanju ambijentalnih prostora na desnoj obali Begeja, između dva mosta.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura