Kultura Vesti Zrenjanin

Bogat program u svim institucijama kulture u Noći muzeja

Narodni muzej Zrenjanin

Manifestacija „Muzeji za 10“, peta po redu, ove godine obuhvatiće Nacionalnu nedelju muzeja, Međunarodni dan muzeja i Evropsku noć muzeja.

 

U program manifestacije, koja će se održati 18. maja, uključile su se sve institucije kulture u gradu.

 

Horski festival organizuje nastup hora Muzičke škole „Josif Marinković“. Hor muzičke škole sprema se na put u Italiju i još prikuplja sredstva, pa će i taj koncert biti u te svrhe.

 

Biblioteka „Žarko Zrenjanin“ za Noć muzeja priprema program pod nazivom „Sloboda za početnike“. Osim sajma knjiga, ove godine biće otvorena i odeljenja, upis će 18. maja biti besplatan a od 18 časova pa nadalje biće organizovane radionice.

 

Glumci pozorišta „Toša Jovanović“ 18. maja igraće predstavu „Nemam da platim, neću da platim“ a ulaz će biti besplatan.

 

I Savremena galerija učestvuje u manifestaciji „Muzeji za 10“. Izložba „Hladni pogled sedamdesetih vs osamdesete primeri slikarske prakse hiperealizma i postmodernizma iz zbirke Savremena galerije“, biće otvorena 13. maja u 19 časova. U toku trajanja nedelje muzeja biće organizovane radionice, koncerti…

 

Narodni muzej takođe je pripremio bogat program. Od izložbi, radionica, koncerata, projekcije filmova…Ove godine Narodni muzej organizuje i foto konkurs.

 

Kulturni centar u saradnji sa Odsekom za umetnost i dizajn Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i klubom Alternativa organizuje, izložbu pod nazivom Drugi grad.

 

Izložba Drugi grad posvećena je istraživanju ambijentalnih prostora na desnoj obali Begeja, između dva mosta.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM