• Blog forma je novi medij koji je ustanovila Gradska narodna biblioteka

    Blog forma je novi medij, koji je ustanovila Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, u okviru tradicionalne manifestacije „Čitalačka značka“.   – Mladi sada imaju mogućnost da vode svoje čitalačke dnevnike u blog formi, da napišu, fotografišu, načine video zapis ili snime film o literaturi koju preporučuju vršnjacima – kaže Maja Kačarić, jedna od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Blog forma je novi medij koji je ustanovila Gradska narodna biblioteka

    Blog forma je novi medij, koji je ustanovila Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, u okviru tradicionalne manifestacije „Čitalačka značka“.

     

    – Mladi sada imaju mogućnost da vode svoje čitalačke dnevnike u blog formi, da napišu, fotografišu, načine video zapis ili snime film o literaturi koju preporučuju vršnjacima – kaže Maja Kačarić, jedna od voditeljki ove akcije. Cilj je promocija čitanja kroz nove tehnologije.

     

    Ona napominje i da je za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola otvoren konkurs za najbolji blog post na blogu „Čitalačke značke“, u vezi sa literaturom pročitanom tokom letnjeg raspusta. Postovi se na konkurs mogu slati u pisanoj, grafičkoj ili video formi.

     

    Radovi se šalju elektronskom poštom na e-mail zrznacka@gmail.com do 14. septembra. Autor može prijaviti više radova, a za svaki zadržava autorska prava. Uz prilog je potrebno dostaviti ime i prezime, adresu, kontakt telefon i e-mail. Uz video priloge potrebno je poslati i kraći opis sadržaja.

     

    Žiri „Čitalačke značke“ dodeliće nagradu i priznanje za najbolji post na blogu. Nagrada je tablet, zatim besplatno članstvo u Biblioteci na godinu dana, kao i promocija autorskog teksta u Biblioteci i na društvenim mrežama. Druga nagrada je nagrada publike, koja sledi autoru sa najviše lajkova na blogu, podrazumeva besplatno jednogodišnje članstvo u Biblioteci na godinu dana i promociju autorskog dela i poklon knjigu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura