• BIBLIOTEKA U NOĆI MUZEJA

    Program posvećen Viljemu Šekspiru, a održan i sajam knjiga

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” i ove godine učestvovala je u manifestaciji Noć muzeja. Program na platou ispred biblioteke bio je posvećen Viljemu Šekspiru, a u knjižari biblioteke, Klubu knjige, održan je tradicionalni Majski sajam knjiga.

    U duhu Šekspira
    U duhu Šekspira

    Program “Šekspir pred vratima” otvorili su artisti iz Novog Sada, “Master i Margarita” izvođenjem performansa sa vatrom, a nakon vrlo snažnog i upečatljivog nastupa, publici su se kroz svoj izbor Šekspirovih monologa i soneta, predstavili brojni učesnici.

    U ovom posebnom, zrenjaninskom Gloub teatru, nastupili su mladi članovi Čitalačkog kluba biblioteke:, i to Jelena Sabovljev, Danka Lalić, Dajana Kuzman, Vukašin Evđenić, Nebojša Balaž i Vanja Velisavljev, zatim profesorica Zrenjaninske gimnazije Milica Velimirović, multimedijalna umetnica Rajna Krulj, novinarka Branka Jajić, bibliotekari Saša Mančić i Jelena Đorđević Perc.

    Specijalna gošća večeri bila je mlada glumica Una Đelošević koja je izvela Žakov monolog iz Šekspirove drame “Kako vam drago” i svojim nastupom oduševila zrenjaninsku publiku. Una je odabrana na nedavno održanoj audiciji Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“  za ulogu Julije u predstavi “Romeo i Julija” koju ćemo premijerno gledati u zrenjaninskom pozorištu 15. oktobra.

    Program pred bibliotekom
    Program pred bibliotekom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura