Kultura

Biblioteka osmislila nagradnu igru u susret “Pesničkoj štafeti”

pesnička štafeta

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” je, u susret 44. “Pesničkoj štafeti”, osmislila nagradnu igru za osnovce “Pesnička štafeta – misteriozni pisci”.

 

Ovogodišnja, 44. Štafeta, posvećena je Igoru Kolarovu. Ovogodišnja knjiga koja prati manifestaciju biće vrlo neobična, poručuju iz biblioteke, zato što je u njenom stvaranju učestvovalo pet autora i šest ilustratora. Tih pet autora vodiće ovogodišnju Štafetu.

 

Pitanje, koji su to pisci, suština je nagradne igre.

 

Nagradna igra za učenike osnovnih škola traje nedelju dana, od 5. do 12. aprila, a nagrade su sledeće – prvi učesnik koji pošalje tačan odgovor imaće čast da gostuje sa piscem u jednoj zrenjaninskoj školi i učestvuje u izboru najlepših pesama kao član žirija biblioteke; drugonagrađeni učesnik posetiće sa bibliotekarima i gostujućim pesnikom Osnovnu školu “Servo Mihalj” u Mužlji i pomoći gostu da zasadi drvo u Aleji pesnika; a troje učesnika dobiće na poklon novu knjigu sa potpisima svih gostujućih pesnika ovogodišnje Štafete na velikoj završnoj svečanosti manifestacije.

 

Bibliotekari će učesnicima nagradne igre pomoći tako što će im otkriti jednog autora, a to je Branko Stevanović, koji je dva puta bio gost – voditelj Štafete, a u otkrivanju imena ostalih autora pomoć je nekoliko dodatnih informacija: drugi gost je pisac iz Novog Sada, njegov nadimak ima tri slova i najčešće se uz njegovo ime pominju Zmajeve dečje igre; treća gošća je književnica za decu i mlade, dobitnica nagrade Politikin zabavnik za 2017. godinu i poručuje nam da se od čitanja raste; četvrti gostujući pisac prvi put je gost Štafete i, iako ne liči na Šeroka Holmsa, njegove priče su zagonetne; a peti pisac nam dolazi iz Kraljeva, već dva puta bio je voditelj Štafete,  njegove scene su bajkovite, a njegove cipele stižu i na kraj sveta…

 

Odgovore šaljite na e-mail: pesnickastafeta@gmail.com, a imena najbržih petoro učesnika koji su tačno odgovorili na pitalice biće objavljena u četvrtak, 12. aprila, na sajtu i na Fejsbuk stranici biblioteke.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM