Kultura

Biblioteka organizuje promociju romana novozelandskog autora Pola Juena

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i Partizanska knjiga pozivaju Zrenjanince na promociju romana „Frensis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti“ novozelandskog autora Pola Juena, koja će se održati u ponedeljak, 3. septembra, u 17.30 časova.

 

Frensis Čep, pripovedač romana, posećuje preko trideset nastupa renomiranih autora, dobitnika Bukerove nagrade, i toliko pabova po Londonu i drugim mestima, naizgled besciljno tumarajući i opijajući se. Svako poglavlje, osim što sadrži slikoviti opis ličnosti određenog bukerovca i pronicljiv uvid u njegovo delo, sadrži i epizodu iz Čepovog trenutnog života, ispunjenu književnim aluzijama (od detaljnog opisa nosa Salmana Ruždija do potrage za zakopanim minama u bašti usred Londona, inspirisane „Engleskim pacijentom“), koja je istovremeno i omaž i parodija romana kome je poglavlje posvećeno.

 

Pol Juen je rođen i odrastao na Novom Zelandu, a sada živi u Londonu. „Frensis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti“ bila je knjiga godine u Gardijanu, Nju stejtsmenu, Ajriš tajmsu, časopisu Big išju, Nju Ziland liseneru, kao i u australijskom Nju dejliju. Objavljena je u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Nemačkoj. Sandej tajms je opisuje kao „inspirativno štivo, briljantno, otkačeno novo komičko stvaralaštvo“, a Nju stejtsmen ju je nazvao „modernim komičkim remek delom“.

 

Knjiga će se na promociji prodavati po sniženoj ceni.

 

Gostovanje Pola Juena pomogao je Creative New Zealand.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz