Kultura

Biblioteka organizuje promociju romana novozelandskog autora Pola Juena

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” i Partizanska knjiga pozivaju Zrenjanince na promociju romana “Frensis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti” novozelandskog autora Pola Juena, koja će se održati u ponedeljak, 3. septembra, u 17.30 časova.

 

Frensis Čep, pripovedač romana, posećuje preko trideset nastupa renomiranih autora, dobitnika Bukerove nagrade, i toliko pabova po Londonu i drugim mestima, naizgled besciljno tumarajući i opijajući se. Svako poglavlje, osim što sadrži slikoviti opis ličnosti određenog bukerovca i pronicljiv uvid u njegovo delo, sadrži i epizodu iz Čepovog trenutnog života, ispunjenu književnim aluzijama (od detaljnog opisa nosa Salmana Ruždija do potrage za zakopanim minama u bašti usred Londona, inspirisane “Engleskim pacijentom”), koja je istovremeno i omaž i parodija romana kome je poglavlje posvećeno.

 

Pol Juen je rođen i odrastao na Novom Zelandu, a sada živi u Londonu. “Frensis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti” bila je knjiga godine u Gardijanu, Nju stejtsmenu, Ajriš tajmsu, časopisu Big išju, Nju Ziland liseneru, kao i u australijskom Nju dejliju. Objavljena je u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Nemačkoj. Sandej tajms je opisuje kao “inspirativno štivo, briljantno, otkačeno novo komičko stvaralaštvo”, a Nju stejtsmen ju je nazvao “modernim komičkim remek delom”.

 

Knjiga će se na promociji prodavati po sniženoj ceni.

 

Gostovanje Pola Juena pomogao je Creative New Zealand.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM