• BIBLIOTECI 300 KNJIGA NA RUSKOM

    Zajednički poklon Ruske državne biblioteke i Ruske humanitarne misije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ dobila je oko tri stotine knjiga na ruskom jeziku. To je zajednički poklon Ruske državne biblioteke i Ruske humanitarne misije na Balkanu, a kao rezultat zajedničke inicijative o saradnji, i uz podršku Srednjobanatskog upravnog okruga.

    ruske-knjige

    – Mi smo trenutno skučeni sa prostorom, nemamo uslova za čuvanje knjiga, ali radimo na projektima kako bismo došli do sredstava, jer znamo koliko to opterećuje budžet. Treba nam novac kako bismo obezbedili prostor za sigurno čuvanje knjiga. Polica na kojoj smo smestili knjige na ruskom jeziku nije velika, ali su to veoma dobra štiva, i sigurno će imati ko da ih koristi u našem gradu – izjavio je Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

    Cilj je da se u narednom periodu u našem gradu napravi ruski kutak koji će moći da koriste svi oni koji vole ovaj jezik i kulturu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura