Kultura

Besplatna projekcija filma „Nestanak heroja“ reditelja Ivana Mandića

Nestanak heroja

U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, u subotu, 29. decembra, biće upriličena besplatna projekcija filma Ivana Mandića „Nestanak heroja“.

 

Dokumentarni film „Nestanak heroja“ premijerno je prikazan 2009. godine. Film govori o prisutnim praksama revizionizma kroz preimenovanje ulica širom Srbije.

 

Oslanjajući se na prošlost, autor preispituje današnji odnos građana i vlasti prema herojima i mehanizmima po kojima je neko (ne)podoban da neka ulica nosi po njemu ime.

 

Film obuhvata temeljnu istorijsku građu, razgovore sa potomcima ljudi po kojima su ulice nekada nosile ime, razgovore sa građanima iz tih ulica koji najčešće nemaju nikakvu moć odlučivanja, ali i sa komisijama koje se time bave.

 

Nakon projekcije sledi razgovor sa autorom.

 

Ivan Mandić je rođen 1976. godine u Beogradu. Diplomirao je elektrotehniku, a nakon toga upisuje postdiplomske studije medija i marketinga. Prve filmove snimio je u Akademskom filmskom centru Beograd. Autor je brojnih dokumentaraca, uključujući filmove „Nestanak heroja“, „Problem percepcije“ i „Voli vas vaša Sexymaja“.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz