• Besplatna projekcija dokumentarnog filma „Za bolju žetvu“

    Projekcija dokumentarnog filma pod nazivom „Za bolju žetvu“ održaće se u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 2. decembra. Početak je u 19 časova.   Film „Za bolju žetvu“ je snimljen 1948. godine u produkciji Avala filma iz Beograda, a govori o radu i uspesima kolonista iz Krajine naseljenih u Nakovu, na severu Banata. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Besplatna projekcija dokumentarnog filma „Za bolju žetvu“

    Projekcija dokumentarnog filma pod nazivom „Za bolju žetvu“ održaće se u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 2. decembra. Početak je u 19 časova.

     

    Film „Za bolju žetvu“ je snimljen 1948. godine u produkciji Avala filma iz Beograda, a govori o radu i uspesima kolonista iz Krajine naseljenih u Nakovu, na severu Banata. Naime, te 1948. godine, njihova Seljačka radna zadruga je proglašena za najuspešniju u celoj tadašnjoj Jugoslaviji.

     

    Pročitajte još: Zrenjaninski kamerni orkestar izvodi Šostakovičevu 14. simfoniju

     

    Projekcija se održava kao prateći program izložbe „Sto godina od dolaska prvih kolonista u Banat (1919 – 2019): Identitet sačuvan u slici i sećanju“, kojom se obeležava vek od početka kolonizacije Banata srpskim dinarskim stanovništvom. Autorka izložbe je Rajka Grubić, muzejski savetnik – etnolog.

     

    Ulaz je slobodan.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura