• „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada“ Miodraga Krkobabića

    U Salonu Savremene galerije Zrenjanin od 3. do 27. februara trajaće samostalna izložba Miodraga Krkobabića „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada“.   Izložba će biti otvorena u ponedelјak, 3. februara, u 19 časova.   „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada” razotkrivaju današnje stereoptipe, sučelјavajući različite dimenzije bivstvovanja suprotstavlјenih (ne)mogućih načina života pojedinca u savremenom društvu, čiji brutalni označitelј […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada“ Miodraga Krkobabića

    U Salonu Savremene galerije Zrenjanin od 3. do 27. februara trajaće samostalna izložba Miodraga Krkobabića „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada“.

     

    Izložba će biti otvorena u ponedelјak, 3. februara, u 19 časova.

     

    „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada” razotkrivaju današnje stereoptipe, sučelјavajući različite dimenzije bivstvovanja suprotstavlјenih (ne)mogućih načina života pojedinca u savremenom društvu, čiji brutalni označitelј jeste militantna isklјučivost stereotipa koji ne dopuštaju da se čak ni suptilne različitosti postojanja kolebaju, prepliću ili prirodno prožimaju.

     

    Pročitajte još: Repertoar Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ za februar

     

    Projekat „Slike uspeha“ preispituje percepciju uspeha u savremenom društvu, s jedne strane, i podsvesne, lične želјe koje savremeni umetnici mogu ostvariti kroz svoje polјe delovanja u društvu koje nema razvijeno ni ekonomsko a kamoli umetničko tržište, ali kroz polјe delovanja gde se smatra dozvolјenim i ono što bi u običnom životu bilo sankcionisano.

     

    Kako navodi Astrid Wege u tekstu „Zabeleške o radu Miodraga Krkobabića“ – „…Pozicioniranje nekoga kao umetnika unutar polјa umetnosti teži i simboličnoj i ekonomskoj isplativosti. Miodrag Krkobabić pristupa ovoj temi u svojim „Slikama uspeha“ opet iz pomalo drugačije, prilično autoironične perspektive. Ovde je žiža usmerena na različita značenja koja bi pojam “uspeh” mogao da pretpostavlјa. Bilo da se povezuje s lepotom i modom, slavom, avanturom ili je predstavlјen materijalnim fetišima kao što je „besan“ auto. On i neki od njegovih kolega umetnika, portretisani su sa atributima njihovih ličnih želјa koji su sasvim usklađeni sa stereotipnim slikama uspeha koje predstavlјa savremeno društvo…“

     

    beleške iz svakodnevice jednog nesklada

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura