• BEGEJ FEST: NASTUPA I ORKESTAR GARDE VOJSKE SRBIJE

    ZRENJANIN – Šesto Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“ i četvrta regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu održaće se od 23. do 25. juna u Zrenjaninu. Organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble –  WASBE i Gradski duvački orkestar Zrenjanin.     Na ovom takmičenju će nastupiti vrhunski orkestri iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BEGEJ FEST: NASTUPA I ORKESTAR GARDE VOJSKE SRBIJE

    ZRENJANIN – Šesto Međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest“ i četvrta regionalna konferencija WASBE za centralnu i istočnu Evropu održaće se od 23. do 25. juna u Zrenjaninu. Organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble –  WASBE i Gradski duvački orkestar Zrenjanin.

     

    begej fest

     

    Na ovom takmičenju će nastupiti vrhunski orkestri iz zemlje i okruženja. Takmičenje se odvija u četiri kategorije: dečija, omladinska, odrasla i otvorena.

     

    Program počinje u petak, u 20 časova, koncertom orkestra policije iz Beograda na glavnom gradskom trgu.

     

    Takmičenje će se održati u petak i subotu, od 16 do 19 časova, u Kulturnom centru.

     

    U subotu, od 20 časova, na gradskom trgu koncert će održati orkestar Kisteleki és Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola Gyermek – Ifjúsági Fúvószenekara iz Mađarske.

     

    U nedelju, u 19 časova, održaće se defile orkestara kroz glavnu zrenjaninski ulicu, od Kulturnog centra do Trga slobode. Na trgu će se održati i svečano zatvaranje, dodela diploma i nastup nagrađenih orkestara.

     

    U 20 časova festival će zatvoriti reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, pod dirigentskom palicom kapetana Aleksandra Đurova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura