• BANATSKI KULTURNI CENTAR ODLUČIO O NAGRADAMA „TEODOR PAVLOVIĆ“

    NOVO MILOŠEVO – Nagradа „Teodor Pavlović”, za životno delo, dodeljena je vajaru i osnivaču „Tere” Slobodanu Kojiću, a nagrada „Teodor Pavlović”, za najbolju knjigu, prevodiocu Johanu Lavundiju, za antologiju osam vekova srpske poezije na nemačkom „Od A do Š/Von A bisZ”.     Jednoglasnu odluku o nagradama doneo je žiri u sastavu dr Mirjana Brković […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BANATSKI KULTURNI CENTAR ODLUČIO O NAGRADAMA „TEODOR PAVLOVIĆ“

    NOVO MILOŠEVO – Nagradа „Teodor Pavlović”, za životno delo, dodeljena je vajaru i osnivaču „Tere” Slobodanu Kojiću, a nagrada „Teodor Pavlović”, za najbolju knjigu, prevodiocu Johanu Lavundiju, za antologiju osam vekova srpske poezije na nemačkom „Od A do Š/Von A bisZ”.

     

    kulturni centar
    Slobodan Kojić

     

    Jednoglasnu odluku o nagradama doneo je žiri u sastavu dr Mirjana Brković (predsednik), dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović. Nagrade se dodeljuju u okviru manifestacije Dani Teodora Pavlovića koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo.

     

    Johan Lavundi

     

    Manifestacija će se održati po osamnaesti put, od 29. septembra do 5. oktobra, u Novom Sadu i Novom Miloševu. Slobodanu Kojiću i Johanu Lavundiju nagrade će biti uručene 29. septembra u 15 časova, u svečanoj sali Matice srpske, u okviru programa otvaranja manifestacije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura