• BANATSKI KULTURNI CENTAR NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU

    NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa, kao jedan od tradicionalnih izlagača na predstojećem 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, predstaviće svoju produkciju knjiga objavljenih u proteklih godinu dana koja broji 46 novih naslova na više jezika.     – Kako je sajam ove godine u znaku počasnih gostiju, zemalja nemačkog govornog područja, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BANATSKI KULTURNI CENTAR NA SAJMU KNJIGA U BEOGRADU

    NOVO MILOŠEVO – Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa, kao jedan od tradicionalnih izlagača na predstojećem 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, predstaviće svoju produkciju knjiga objavljenih u proteklih godinu dana koja broji 46 novih naslova na više jezika.

     

     

    – Kako je sajam ove godine u znaku počasnih gostiju, zemalja nemačkog govornog područja, i to Nemačke, Švajcarske, Lihtenštajna i Austrije, posebno izdvajamo prevode Banatskog kulturnog centra na nemački jezik. Tu je, pre svega, kapitalno delo antologija „Od A do Š: osam vekova srpske poezije / „Von A bis Z: acht Jahrhunderte serbischer Poesie“ i izbor pesama Vladislava Petkovića Disa „Nirwana“. Obe knjige je na nemački preveo Johan Lavundi – kaže direktor BKC Radovan Vlahović.

     

    Pored prevodilaštva sa srpskog na nemački, u protekloj godini među naslovima koje je štaampao BKC izdvajaju se i prevodi Disa na francuski i rumunski jezik, povodom stogodišnjice njegove smrti, zatim prevodi Radovana Vlahovića na makedonski, i knjige objavljene na slovenačkom, hrvatskom, engleskom i mađarskom jeziku.

     

    Produkcija BKC-a karakteristična je i po objavljivanju savremene poezije i proze domaćih autora i objavljivanju prvih knjiga mladih autora, zatim po objavljivanju monografija, naučnih i esejističkih studija u oblasti književnosti, umetnosti, medija…

     

    Štand BKC-a nalaziće se u prizemlju Hale 4 Beogradskog sajma. Nova izdanja knjiga biće promovisana na „Platou Lazе Kostićа“, u sali „Aleksandar Vučo“, kao i na štandu izdavača.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura