• AUGUSTIN KUPŠA GOST GRADSKE NARODNE BIBLIOTEKE

    ZRENJANIN – Rumuski pisac Augustin Kupša biće  gost Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u utorak, 9. oktobra, od 17.30 časova.     Autor će predstaviti i potpisivati svoju knjigu „Velike radosti i velike tuge“, u prevodu Đure Miočinovića i izdanju Partizanske knjige. Sa Augustinom Kupšom razgovaraće Vladimir Arsenić. Avgustin Kupša rođen je 1980. godine, studirao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    AUGUSTIN KUPŠA GOST GRADSKE NARODNE BIBLIOTEKE

    ZRENJANIN – Rumuski pisac Augustin Kupša biće  gost Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u utorak, 9. oktobra, od 17.30 časova.

     

    augustin kupša biblioteka
    Gradska narodna biblioteka (Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin)

     

    Autor će predstaviti i potpisivati svoju knjigu „Velike radosti i velike tuge“, u prevodu Đure Miočinovića i izdanju Partizanske knjige. Sa Augustinom Kupšom razgovaraće Vladimir Arsenić.

    Avgustin Kupša rođen je 1980. godine, studirao je psihijatriju u Bukureštu. Njegov debitantski roman objavljen je 2006, a iste godine počinje da se bavi pisanjem scenarija, za šta je nagrađivan. Najpoznatiji je kao pisac kratkih priča, od kojih su neke prevedene na nekoliko jezika i objavljene u više antologija.

     

    Knjiga „Velike radosti i velike tuge“ bila je nominovana 2014. za knjigu godine u Rumuniji. Temeljno dirljiva i tiha, ovo je knjiga osame i kontemplacije. U razmerama radosti i tuga, tuge vode kao kvalitet, naizgled prisutniji i utvrđeniji. Ipak, dok tuga u knjizi zadobija skoro pa čitavu ontologiju, radosti su uvek pojedinačne, iskričavije, ipak vidljive i prisutne.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura