Kultura

AUGUSTIN KUPŠA GOST GRADSKE NARODNE BIBLIOTEKE

Gradska narodna biblioteka
Gradska narodna biblioteka (Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin)

ZRENJANIN – Rumuski pisac Augustin Kupša biće  gost Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, u utorak, 9. oktobra, od 17.30 časova.

 

augustin kupša biblioteka
Gradska narodna biblioteka (Foto: Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin)

 

Autor će predstaviti i potpisivati svoju knjigu “Velike radosti i velike tuge”, u prevodu Đure Miočinovića i izdanju Partizanske knjige. Sa Augustinom Kupšom razgovaraće Vladimir Arsenić.

Avgustin Kupša rođen je 1980. godine, studirao je psihijatriju u Bukureštu. Njegov debitantski roman objavljen je 2006, a iste godine počinje da se bavi pisanjem scenarija, za šta je nagrađivan. Najpoznatiji je kao pisac kratkih priča, od kojih su neke prevedene na nekoliko jezika i objavljene u više antologija.

 

Knjiga “Velike radosti i velike tuge” bila je nominovana 2014. za knjigu godine u Rumuniji. Temeljno dirljiva i tiha, ovo je knjiga osame i kontemplacije. U razmerama radosti i tuga, tuge vode kao kvalitet, naizgled prisutniji i utvrđeniji. Ipak, dok tuga u knjizi zadobija skoro pa čitavu ontologiju, radosti su uvek pojedinačne, iskričavije, ipak vidljive i prisutne.

Podeli članak
sinovoz
FAM