• ARHITEKTURA NEGATIVA: Izložba skulptura Slavice Lazić Dundas

    Izložba skulptura Slavice Lazić Dundas „Arhitektura negativa“ biće otvorena u petak, 8. marta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba će trajati do 21. marta.   Skulpture nastale 2017. nadovezuju se koncepcijski na serije radova iz 2015. i 2016. koji su izlagani u galeriji SULUJ pod nazivom „Prazna mesta“.   Ovog puta […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ARHITEKTURA NEGATIVA: Izložba skulptura Slavice Lazić Dundas

    Izložba skulptura Slavice Lazić Dundas „Arhitektura negativa“ biće otvorena u petak, 8. marta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba će trajati do 21. marta.

     

    Skulpture nastale 2017. nadovezuju se koncepcijski na serije radova iz 2015. i 2016. koji su izlagani u galeriji SULUJ pod nazivom „Prazna mesta“.

     

    Ovog puta reč je o objektima od gipsa koji su otisci kalupa i ambalaža upotrebnih i dekorativnih predmeta ili igračaka.

     

    – Kombinujući gipsane odlivke sa kartonom kreirala sam dvodimenzionalne i trodimenzionalne celine. U pitanju su reljefi sa udubljenjima i kutije sa otvorima i prolazima. Razmišljala sam o životnoj arhitekuturi čoveka od praistorijske pećine do savremenih građevina kao o konstanti praznog prostora koji ljudi ispunjavaju telima, duhovnim i mentalnim sadržajima. Istorijska konstanta traganja za praznim mestom kao privremenim ili trajnim skrovištem čoveka ukrštena je sa konstantom potrošnje prostora – kaže autorka.

     

    Slavica Lazić Dundas rođen je 1976. u Beogradu. Diplomirala 2011. a 2018. magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 2002. godine. Samostalno i grupno je izlagala više puta. Radovi su joj više puta nagrađivani i to 2004. i 2015. godine, a otkupljeni su i za nekoliko kolekcija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura