Kultura Vesti Zrenjanin

ARHITEKTURA NEGATIVA: Izložba skulptura Slavice Lazić Dundas

arhitektura negativa

Izložba skulptura Slavice Lazić Dundas „Arhitektura negativa“ biće otvorena u petak, 8. marta, u 19 časova, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba će trajati do 21. marta.

 

Skulpture nastale 2017. nadovezuju se koncepcijski na serije radova iz 2015. i 2016. koji su izlagani u galeriji SULUJ pod nazivom „Prazna mesta“.

 

Ovog puta reč je o objektima od gipsa koji su otisci kalupa i ambalaža upotrebnih i dekorativnih predmeta ili igračaka.

 

– Kombinujući gipsane odlivke sa kartonom kreirala sam dvodimenzionalne i trodimenzionalne celine. U pitanju su reljefi sa udubljenjima i kutije sa otvorima i prolazima. Razmišljala sam o životnoj arhitekuturi čoveka od praistorijske pećine do savremenih građevina kao o konstanti praznog prostora koji ljudi ispunjavaju telima, duhovnim i mentalnim sadržajima. Istorijska konstanta traganja za praznim mestom kao privremenim ili trajnim skrovištem čoveka ukrštena je sa konstantom potrošnje prostora – kaže autorka.

 

Slavica Lazić Dundas rođen je 1976. u Beogradu. Diplomirala 2011. a 2018. magistrirala vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 2002. godine. Samostalno i grupno je izlagala više puta. Radovi su joj više puta nagrađivani i to 2004. i 2015. godine, a otkupljeni su i za nekoliko kolekcija.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz