• ANSAMBL „KOLO“ NASTUPIO U KULTURNOM CENTRU (VIDEO)

    ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.     Nacionalni ansambl „Kolo“, ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupio je na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina.    Nacionalni ansambl „Kolo“ bavi se očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ANSAMBL „KOLO“ NASTUPIO U KULTURNOM CENTRU (VIDEO)

    ZRENJANIN – Produkcijska kuća Digital style iz Zrenjanina i portal zrenjaninski.com u narednom periodu objavljivaće video priloge u okviru projekta „Kult plus“.

     

     

    Nacionalni ansambl „Kolo“, ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupio je na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. 

     

    Nacionalni ansambl „Kolo“ bavi se očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici (etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnici) koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika.

     

    Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku i muziku, nacionalnih zajednica, sa naših prostora.

     

    Pogledajte prilog koji smo pripremili za vas.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura