• Ambasador Meksika u Srbiji otvara izložbu „Meksički kodeksi“

    U petak, 8. marta, u 18 časova, biće otvorena izložba „Meksički kodeksi – Uspomene i saznanja“. Izložba će biti upriličena u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.   Publici i gostima će se obratiti ambasador Meksika u Srbiji Marko Antonio Garsija Blanko, koji će i otvoriti izložbu.   Ova izložba je nastala kao projekat kulturne saradnje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ambasador Meksika u Srbiji otvara izložbu „Meksički kodeksi“

    U petak, 8. marta, u 18 časova, biće otvorena izložba „Meksički kodeksi – Uspomene i saznanja“. Izložba će biti upriličena u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Publici i gostima će se obratiti ambasador Meksika u Srbiji Marko Antonio Garsija Blanko, koji će i otvoriti izložbu.

     

    Ova izložba je nastala kao projekat kulturne saradnje između Meksika i Srbije.

     

    Meksički kodeksi su jedan od najznačajnijih izvora koji nas približavaju drevnim kulturama s tog područja. Oni su dragoceno svedočanstvo o kulturnom, naučnom i umetničkom razvoju iskonskih kultura Meksika.

     

    Izrađeni na različitim materijalima: kori drveta, koži, agavi, pamuku i evropskom papiru. Predstavljaju složene sisteme verovanja i saznanja koji obuhvataju sve aspekte života: geografske, istorijske, ekonomske, kalendarske i simboličke zapise…

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura