Jump to the website Jump to the website
audiovox

LAZAREVO – Kulturno – umetničko društvo “Zavičaj” iz Lazareva i ove godine je u sali seoskog Doma omladine priredilo godišnji koncert, uz učešće brojnih folklornih društava sa kojima sarađuje.

 

 

U programu su, pored domaćina, učestvovali i KUD “Klek” iz Kleka, KUD “Pionir” iz Zrenjanina, grupa pevača iz Krajišnika i KUD “Jandrija Tomić-Ćić” iz tog sela. Gosti Lazarevljana bili su i članovi KUD “Prosvjeta” iz Rudog iz Republike Srpske.

 

Koncert je, kao i ranijih godina, bio veoma posećen, sala je bila prepuna žitelja Lazareva i njihovih gostiju, a svi učesnici su nagrađeni. Koncert su otvorili najmlađi članovi “Zavičaja” sa pesmom “Tata, mama” a efektno su ga završili članovi KUD-a “Prosvjeta” sa spletom vlaških igara. Na zajedničkoj večeri poklone su razmenili domaćini i gosti iz bratskog Rudog koji su tri dana boravili u Lazarevu.

 

 

– Sa kulturno-umetničkim društvima iz našeg okruženja imamo veoma dobre odnose, ali i sa gostima iz Rudog. Ovo je lepa tradicija, oni dolaze kod nas mi idemo kod njih, druže se i najmlađi što je garancija da će saradnja trajati – kaže Mile Vasić, predsednik Kulturno-umetničkog društva “Zavičaj”.

 

Program je vodio novinar Žarko Cvetić, rođeni Lazarevljanin.


valor-v
pangas

FOTO DANA

gomex
valor
persu
gsigma
gsigma
bioelektrik
pangas
zlatara malisa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*