Marketing

ZAŠTO JE BRIKET DOBAR IZBOR ZA HLADNE DANE?

„Eurobriket“ je firma koja se bavi proizvodnjom briketa isključivo od ostataka pšenične slame. Želja menadžmenta je da ovo preduzeće postane lider u proizvodnji i prodaji briketa od biomase za domaćinstva kod nas.

eurobriket

„Želja nam je da proizvodimo kvalitetan briket koji je ekonomičan za korišćenje a po ceni koja opravdava kvalitet“, kažu u „Eurobriketu“.

Briket koji proizvodi ovo preduzeće ima dimenzije 27cm/28cm/29cm, težak je 1,5 kilograma po komadu, sa šupljinom radi bolje raspoređenosti gorenja.

Po svojoj kalorijskoj vrednosti, briket sadrži između 18000 i 18500 kJ/kg.

Vlažnost briketa je 9 odsto, što je optimalna vrednost za kvalitetan briket i ne sadrži nikakve štetne materije, aditive i veziva. Postojeća tehnička postrojenja za sagorevanje (razne vrste peći u domaćinstvu, manji sistemi za grejanje objekata i proizvodnih pogona) omogućuju najširu primenu i upotrebu briketa kao izvora toplotne energije.
U procesu proizvodnje briketa koristi se mehanička presa a dobijeni briketi najnovijeg su tipa sa rupom u sredini, zahvaljujući čemu emituju manje dima, zbog veće gustine i čvrstoće duže gore i oslobađaju veću temperaturu.

 Zašto je briket dobar izbor?

– Briket treba odabrati zato što je sto odsto ekološki, prirodni proizvod, ne sadrži štetne materije a produkt sagorevanja (pepeo) od briketa se koristi kao organsko đubrivo. Briket zahteva malo skladišnog prostora i idealan je za potrošače: čist, suv, ima manji procenat prašine sa ekološkog aspekta, ne mora da se seče i praktičan  je za upotrebu.

Nije zanemarljiv ni ekološki aspekt jer se koriste obnovljivi izvori energije, korišćenjem briketa umesto drveta, prestaće nekontrolisana seča šuma i smanjiće se potreba za mineralnim sirovinama (ugalj, nafta..)
U postupku pridruživanja Evropskoj uniji, obaveza naše zemlje je da smanji nivo zavisnosti od uvoznih energenata, što je istovremeno i dobijanje energije iz obnovljivih izvora.

Koje su prednosti briketa u odnosu na druge derivate ?

Jedan kilogram briketa proizvodi istu količinu toplote kao 0,7 m³ gasa ili 0,60 l lož ulja a jedna tona briketa odgovara energetskom sadržaju 4 – 4,5 m3 ogrevnog drveta ili 0,9 t uglja.

Briket se može poručiti na broj telefona 065/466 5001.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz