Marketing Vesti Zrenjanin

Poštovanje i zaštita ljudskih prava i okruženja u kompaniji „Linglong“

linglong zaposleni
Foto: Linglong

Kompanija „Linglong“ već broji više od 600 zaposlenih iz Srbije, koji se zajedničkim snagama pripremaju za skori početak proizvodnje. Tokom ovog kratkog vremena, uspostavljen je kvalitetan odnos između poslodavca i zaposlenih, zasnovan na uzajamnom poverenju. Ovoj kompaniji je to najveće priznanje od strane zajednice!

 

Još od početne faze projektovanja fabrike u Srbiji, posebna pažnja posvećena je ljudskim pravima, s ciljem da se zaposlenima stvore bolji radni uslovi.

 

Čelnici „Linglonga“ će nastojati i ubuduće da, zajedno sa svojim velikim srpskim timom, rade na stvaranju što kvalitetnijeg okruženja i uslova za život čitave lokalne zajednice u kojoj posluje, čiji se trudi da bude posvećen i koristan član.

 

Napredna tehnologija u službi čoveka i prirode

 

Već sam projekat fabrike uključuje najnapredniju opremu i tehnologiju, kako bi se minimalizovao fizički napor radnika tokom rada, a maksimizovala produktivnost i mogućnost lakšeg upravljanja. Na taj način smanjuje se uticaj grešaka radnika na proizvodnju, dok se intenzitet rada smanjuje, a radnicima pruža mogućnost učenja o novim tehnologijama.

 

linglong zaposleni
Foto: Linglong

 

Linglong – najveća grinfild (greenfield) investicija na ovim prostorima

 

Kao nosilac ove titule, fabrika obezbeđuje i visok nivo zaštite životne sredine, koji ispunjava zahteve kako Srbije, tako i Kine i Evropske unije. Trenutno se istovremeno realizuju prva, druga i treća faza izgradnje fabrike. Započeto je i testiranje opreme prve faze. U fazi testiranja, cilj je u potpunosti zagarantovati bezbedno radno okruženje i standardizovane radne uslove.

 

Zbog toga, kompanija je angažovala sopstvene inženjere za bezbednost i zdravlje na radu i inženjere zaštite životne sredine, ali i licenciranu kompaniju za procenu rizika svake pozicije. Na osnovu toga, definišu se preventivne mere i standardi o neophodnoj ličnoj zaštitnoj opremi. Postoje posebna nadležna odeljenja za zaštitu na radu. Za svakog zaposlenog se vodi evidencija o izdavanju ovih sredstava kako bi svi koji rade ili prisustvuju obuci na terenu posedovali adekvatnu zaštitnu opremu.

 

Od samog početka izvođenja radova, 2019. godine, do sada, „Linglong“ strogo vodi evidenciju o svim povredama na radu svojih zaposlenih. Do sada je zabeležena jedna teža povreda. Izvođači radova, TEPC (China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction Co.Ltd) i CRBC (China Road and Bridge Corporation Serbia), takođe vode evidenciju o povredama svojih zaposlenih i njihov broj je minimalan.

 

linglong zaposleni
Foto: Linglong

 

Sistem za sopstveni održivi razvoj

 

Implementirajući sistem upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i zdravljem i bezbednosti na radu, ISO9001, 14001 i 18001, „Linglong“ aktivno uspostavlja i unapređuje sistem za sopstveni održivi razvoj. Uspostavljena je Procedura komunikacije sa zaposlenima i Mehanizam podnošenja žalbi zaposlenih. To je učinjeno kako bi se zagarantovalo da će svaki zahtev zaposlenih stići do menadžmenta kompanije i da će problemi biti blagovremeno i efikasno rešeni.

 

Odeljenje za ljudske resurse redovno organizuje razgovore sa zaposlenima gde oni imaju mogućnost da iskažu svoje mišljenje. Na osnovu toga, pravi se dalji plan kako da se unaprede uslovi i odnosi sa zaposlenima.

 

U februaru 2022. godine, centrala kompanije formulisala je Plan izgradnje sistema održivog razvoja za kompaniju i svaku pojedinačnu proizvodnu bazu. Na osnovu njega, kompanija je formulisala, ažurirala i poboljšala kodeks ponašanja dobavljača. Tako će se unaprediti upravljanje sveobuhvatnim lancem snabdevanja kompanije sa aspekta održivog razvoja i zaštite ljudskih prava.

 

U Nemačkoj i SAD-u, kompanija trenutno istražuje standarde održivog razvoja koji su primenjivi u okviru industrije, kao što su Sedex (Supplier Ethical Data Exchange) i RSCI (Responsible Supply Chain Inactive).

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

S obzirom na sve do sada učinjeno, „Linglong“ će i u budućnosti nastojati da – poštovanjem svih zahteva za zaštitu radnika, životne sredine i podržavanje lokalne zajednice – svojim učinkom opravda poverenje naroda Srbije!

 

Promo tekst

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

6 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Da li mislimo na istu fabriku….??? tamo je upravo štrajk zbog zarada koje nisu isplaćene mesecima…
  Koliko su Vam platili da objavite ovu bajku…? U kom gradu Vi živite?

 • POŠTOVANJE????
  Požtovani Kinezi,ovde ste došli u goste,a o poštovanju domaćina koji vas je ugostio-e pa prema njemu se odnosite na sve načine,SAMO NE SA POŠTOVANJEM.
  Ako mislite da tako možete da se ponašate u gostima tj u NAŠOJ ZEMLJI,e pa mislim da ste se malo zaj…….
  Jer ovaj narod možda može da trpi do neke granice,al kada mu prekipi-e onda ne bi želeo da budem u vašoj koži,jer društvo iz Kine,ipak OVO JE NAŠA ZEMLJA!!!!

 • Šta bi sa kineskom azotarom, fabrikom ZnO² i fabrikom sintetičkih maziva ? Ne spominju se već duže vreme. Napravite prilog o tome ! Hoće li biti još mnogo, mnogo kineza i njihovih privatnih kompanija !? 😁

 • Apsolutno se slažem sa tvojom konstatacijom i predlozima, samo je šteta što niko neće da mrdne rep po tom pitanju.Što se ovih naših radnika tiče koji rade za kineze, ostaće im samo oni najneophodniji, a planiraju da dovedu još 3.000 svojih radnika koji će polako ali sigurno zauzeti sve pozicije ovih naših koji već uveliko napuštaju posao zbog svakodnevnog mobinga.Pričam o kancelarijskim kadrovima, ne o nekim fizikalcima.Šest meseci sam slušao jadikovke naših radnika i lično se uverio u mobing nad našim radnicima, ne pričam napamet.

sinovoz