Marketing

Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ na usluzi 24 časa dnevno

pogrebna služba čistoća i zelenilo zrenjanin

Pogrebna služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin nalazi se u centru grada, u Svetosavskoj ulici 25. Na istoj adresi nalazi se i prodavnica pogrebne opreme. Ova prodavnica je snabdevena kompletnim asortimanom neophodnim za ceremoniju sahrane pokojnika.

 

Pogrebna služba je servis svih građana i dostupna im je 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Ovo je jedino mesto u gradu gde građani mogu završiti sve u vezi zakazivanja pogrebnog sprovoda i kupovine pogrebne opreme po veoma povoljnim cenama.

 

– Po isteku radnog vremena, građani nam se mogu obratiti pozivom na dežurne brojeve telefona: 066/866-03-00 i 023/522-350. Dežurne ekipe Pogrebne službe će odmah nakon poziva izaći na lice mesta. U tim, za građane bolnim i potresnim momentima, obaviće sve aktivnosti vezane za zakazivanje pogrebnog sprovoda, kao i obezbeđivanje pogrebne opreme – ističe Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Takođe, u Pogrebnoj službi građani mogu dobiti sve informacije koje se odnose na kupovinu uređenih grobnih mesta sa mermernim okvirom i porodičnih grobnica sa spomen obeležjem. Kupovina je moguća uz odloženo plaćanje na više mesečnih rata.

 

Neka grobna mesta su zapuštena i neuređena

 

Odlukom o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju propisano je da delatnost uređivanja i održavanja groblja, sahranjivanja umrlih lica i pružanje drugih pogrebnih usluga obavlja JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. Ovo je propisano kao komunalna delatnost od opšteg interesa.

 

– Usluge sahranjivanja i održavanja obavljamo na sedam grobalja u Zrenjaninu i na tri groblja u Melencima. Uslugu sahranjivanja pružamo u Elemiru, Lukićevu, Aradcu, Ečki i Lazarevu. Svakodnevnim obilaskom grobalja koja su nam poverena na održavanje, primetili smo da su neka grobna mesta zapuštena i neuređena. Uočili smo da su spomen obeležja na njima oštećena, nagnuta, sklona padu i slično. To se dešava iako ova grobna mesta imaju korisnike koji su u skladu sa pomenutom odlukom dužni da ih održavaju i da se o njima staraju – navodi Tančić.

 

Upravo iz ovih razloga, dodaje ona, uvedena je usluga uređenja grobnih mesta, na godišnjem nivou. Usluga je namenjena korisnicima koji nisu u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta zbog bolesti, starosti, promene prebivališta ili iz nekih drugih razloga. Namenjena je i onima koji žele da im taj posao bude profesionalno i na najbolji mogući način obavljen. To podrazumeva da će se jednom mesečno uređivati grobno mesto, i to po veoma povoljnim cenama.

 

groblje čistoća i zelenilo

 

Cene uređenja grobnih mesta

 

Cena uređenja grobnog mesta bez ploče na godišnjem nivou iznosi 4.302,25 dinara. Uređenje grobnog mesta sa pločom na godišnjem nivou iznosi 2.839,49 dinara.

 

Uređenje običnog grobnog mesta obuhvata šišanje i čupanje trave, okopavanje i grabuljanje. Usluga obuhvata i pranje okvira i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega u zimskom periodu. Uređenje grobnice sa pločom obuhvata pranje okvira, ploče i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega.

 

Sve informacije koje se odnose na uslugu uređenja grobnog mesta zainteresovani građani mogu dobiti u prodavnici pogrebne opreme radnim danima od 7 do 21 čas. Radno vreme subotom je od 7.30 do 20.30 časova, a nedeljom od 8 do 16 časova. Informacije je moguće dobiti i putem telefona 023/561-473, kao i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7 do 15 časova, ili putem telefona 023/525-737.

 

Poziv građanima da učestvuju u anketi

 

Isto tako, u kancelariji Pogrebne službe zainteresovani građani mogu podneti zahteve za prevod prava korišćenja na grobnim mestima. Ovde mogu podneti i zahteve za izdavanje potvrde o korišćenju grobnih mesta i porodičnih grobnica za potrebe ostavinske rasprave, obnovu ugovora o korišćenju grobnih mesta i promenu adrese korisnika grobnih mesta. Na istom mestu građani mogu neposredno predati žalbe i molbe vezane za pogrebne usluge. Reklamacije, žalbe i molbe mogu se uložiti i putem e-mail adrese: reklamacije@jkpciz.co.rs. Odgovor će dobiti u roku od 8 dana, odnosno najkasnije u roku od 15 dana, u slučaju potrebe za produženjem opredeljenog roka.

 

– Na kraju, pozivamo građane da učestvuju u anketi koja će biti sprovedena u periodu od 21. januara do 4. februara. To mogu učiniti pristupom na sajt JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. U delu gde su kontakti, u podmeniju – anketa, mogu odgovoriti na pitanja, u cilju prikupljanja korisničkih podataka i informacija za dalje aktivnosti, te uvida u potrebe korisnika pogrebnih usluga. Mišljenje građana nam je veoma važno. Odgovore koje dobijemo ćemo razmotriti, kao i iskazane predloge i stavove, radi iznalaženja boljih rešenja kada je u pitanju kvalitet pogrebnih usluga – objašnjava Tančić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM