Marketing Vesti Zrenjanin

Linglong: Dobar poslovni ambijent najbolja motivacija za zaposlene

zaposleni u kompaniji linglong

Internacionalna kompanija koja brine o svojim zaposlenima odlična je prilika, kako za profesionalni razvoj i rad sa savremenim tehnologijama, tako i unapređenje interkulturalnih komunikacijskih veština. Takvo iskustvo potvrdili su nam zaposleni u kompaniji “Linglong”, kojima je glavna motivacija odličan poslovni ambijent, mogućnost napredovanja i posvećenost kompanije zaposlenima.

 

U skladu sa interesovanjima i sposobnostima, “Linglong” svakom zaposlenom dodeljuje odgovarajuću poziciju i obezbeđuje obuku koja mu omogućava da stekne neophodno znanje i veštine iz oblasti kojom će se baviti. Istovremeno, neki od zaposlenih su bivši stipendisti “Linglong” stipendije, dok je dosta studenata osnovnih i master studija dobilo priliku za praksu u ovoj kompaniji.

 

Svi radnici prilikom zaposlenja, kao i za rođendan, dobijaju simbolične poklone, a proslavljaju se i godišnjice zaposlenja. Pored toga, periodično se održavaju i tim bilding događaji, gde zaposleni imaju priliku da se još bolje upoznaju sa kineskom, odnosno srpskom kulturom i običajima.

 

Podsetićemo da “Linglong International Europe” u našoj zemlji već broji više od 500 zaposlenih iz Zrenjanina i okoline, kao druga proizvodna baza kompanije Linglong Tire.

 

Kakav je utisak zaposlenih o kompaniji?

 

aleksa kočišev

 

Aleksa Kočišev

Tehnolog

 

„Zovem se Aleksa Kočišev. Završio sam Tehnološki fakultet u Novom Sadu, smer inženjerstvo materijala. U toku završne godine postao sam stipendista kompanije “Linglong” gde sam se po završetku studija i zaposlio. Sada je već prošlo više od godinu dana kako radim u struci na poziciji tehnologa. Veoma sam zahvalan kompaniji što mi je pružila mogućnost da odmah nakon studija započnem svoje dalje stručno usavršavanje na najsavremenijim mašinama i uređajima iz gumarske tehnologije.

 

Biti deo multinacionalnog tima koji pokreće jednu novu fabriku je veoma velika stvar za mene. Drago mi je što zajedno kroz rad mogu da se upoznam sa drugom kulturom i da imam priliku da naučim novi jezik.“

 

xie ziwei

 

Xie Ziwei

Specijalista za ljudske resurse

 

„Zovem se Xie Ziwei, a srpsko ime mi je Una. Radim na poziciji specijaliste za ljudske resurse. Ove godine sam diplomirala na Univerzitetu za međunarodne studije u Pekingu, gde sam naučila srpski jezik. Ja dolazim iz Pekinga, ali sada živim u Novom Sadu. Smatram da kompanija “Linglong” ima veliki razvojni potencijal, a zaposleni su vredni i odgovorni. Radna atmosfera je veoma prijatna.

 

Preko ovog posla sam stekla novo znanje i upoznala se sa oblastima sa kojima ranije nisam bila u dodiru. Višejezična sredina rad u ovoj kompaniji čini još interesantnijim.“

 

kristina todorović

 

Kristina Todorović

Prevodilac i referent za nabavku rezervnih delova

 

“Na Filološkom fakultetu u Beogradu studiram kineski jezik. Zaposlenje i rad u kompaniji “Linglong” omogućili su mi da neposredno pre diplomiranja budem u svakodnevnom kontaktu sa jezikom koji studiram i da moje znanje napreduje. Pored sticanja iskustva u prevođenju i podizanja nivoa znanja kineskog jezika, kompanija mi je omogućila i obuku na polju nabavke, čime stičem znanja potrebna za poziciju na kojoj radim.

 

Rad u multinacionalnoj kompaniji u kojoj se govori više jezika je sjajan, posebno jer mi je za kratko vreme doneo veliki napredak u nivou kineskog jezika, što je najbitnije za moj profesionalni razvoj.”

 

aof chanthanapasuit paphinvich

 

Aof Chanthanapasuit Paphinvich

Referent za obračun zarada

 

“Prvobitno sam bio zaposlen u “Linglong” proizvodnoj bazi na Tajlandu, a potom sam prešao u Srbiju, gde sam duže od dve godine. Kompanija “Linglong” mi je obezbedila dobre uslove rada, pružila bogato radno iskustvo u inostranstvu i priliku za upoznavanje kultura drugih zemalja. U Srbiji sam stekao i puno novih prijatelja, što takođe smatram velikim uspehom.

 

S obzirom na to da se ovde ne priča moj maternji jezik, tajlandski, početak rada u Srbiji je za mene bio malo komplikovan. Kompanija za kolege koje ne znaju srpski jezik organizuje kurs srpskog, ali još nisam dovoljno ovladao jezikom da bih mogao da komuniciram bez poteškoća. S druge strane, skoro svi zaposleni znaju engleski jezik, što je odlična prilika da svoje znanje engleskog jezika podignem na viši nivo.”

 

olivera pandurov

 

Olivera Pandurov

Saradnica za finansijsko upravljanje

 

“Kada sam saznala da “Linglong” počinje sa gradnjom fabrike u Zrenjaninu, nijednog trenutka se nisam dvoumila sa prijavom za posao. Mogla sam da zamislim sebe da radim baš u ovoj kompaniji. Smatram da je ovo izvanredna prilika za sve mlade ljude koji žele da rade i napreduju.

 

Kompanija “Linglong” ceni mladi duh, energičnost, istrajnost i odlučnost u poslu. Takođe, po svom kapacitetu ima veoma velik obim poslovanja. Drago mi je što sam dobila mogućnost da učim i usavršavam se u svojoj oblasti, a takođe, radeći ovde, moj engleski je svakim danom sve bolji. Što se tiče kineskog jezika, ovo je dobra prilika za svakog ko želi da nauči nov jezik.”

 

viktor vještica

 

Viktor Vještica

Operater na presama za vulkanizaciju

 

“Moj utisak o kompaniji “Linglong” je odličan. Svakom ko teži da radi u internacionalnom timu bih preporučio kompaniju “Linglong”. Nadređeni i mi fukcionišemo kao jedno. Za svaku konsultaciju ili problem, kompanija je uvek tu za nas.

 

Kompanija “Linglong” mi je dosta proširila vidike. Mi smo prvi tim koji se zaposlio u kompaniji, pa sam naučio dosta novih stvari, a i dalje učim, s obzirom na to da sam veoma motivisan. Raditi sa ljudima različitih običaja i kultura je odlično, doprinosi izgradnji dobrih međuljudskih odnosa i podstiče bolje razumevanje drugih i toleranciju.”

 

vanja števanov

 

Vanja Števanov

Tehničar na održavanju

 

„Linglong vidim kao gigantsku kompaniju od poverenja i drago mi je da u njoj radim. Zahvaljujući “Linglongu”, putem obuke sam naučio dosta novog o gumama.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Ono po čemu se “Linglong” razlikuje od drugih kompanija je napredna tehnologija. Veoma sam srećan što imam priliku da učim o modernoj “smart” opremi. Ovaj posao mi omogućava i da uočim sličnosti i razlike između Srbije i Kine, da se približim jednoj drugačijoj kulturi. Od skoro sam krenuo i na časove kineskog jezika koje organizuje kompanija. Časovi su mi zanimljivi i smatram ih veoma korisnim.”

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

7 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Шта је “паметно” у прљавој технологији?
    Енергетски и еколошки неодрживо!
    Кинези мрш у Јапан!

  • Ove nešto ne viđam tamo, nisu mi uopšte poznati.Kao portiv svako ko uđe u krug fabrike mi je poznat makar iz viđenja, ali ove nikad nisam video.A kad izlaze ovi naši, većina psuje, verovatno iz zadovoljstva prema kinezima i njihovom robovlasničkom ponašanju.Eto toliko za sad, onako iz prve ruke.

  • Čitam ovo i vidim da se svi hvale sopstvenim koristima koje imaju, potpuno obesvešćeni o šteti koju će ta fabrika praviti celom Banatu kad proradi? Kome je palo na pamet da usred “fabrike hrane” za celu državu, što Vojvodina i jeste, posadi najprljaviju tehnologiju koja ċe obesmisliti proizvodnju hrane u celom regionu i uništavati zdravlje stanovnika Zrenjanina i okoline? Sumanuto a oni se još i hvale?

  • Dodjite na gradiliste da vidite u kakvim uslovima radimo pa onda pricajte nesto po medijima.

  • Pozdrav za sve bivše kolege iz Draxa, ljubav prema bivšem preduzeću vas ne napušta ili niste ni dobili druga odela ?

  • Samo još da i NS počnete naseljavati, iovako se non stop domaći seljoberi doseljavaju, živimo kao u kineskoj provinciji jedni drugima na glavi. U kvartu 100×100 m ima bar 20 zgrada sa preko 2000 ljudi, minimum 200 automobila i ne više od 50 parking mesta. O kvalitetu vazduha i buci da se ne priča. Uskoro ćemo svi piti bensedine

sinovoz
FAM