Marketing

Javni poziv za sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja učenika srednjih škola i studenata u 2018. godini

konkurs

Na osnovu člana 4. Pravilnika o sufinansiranju aktivnosti stručnog usavršavanja učenika srednjih škola i studenata (“Službeni list grada Zrenjanina”, broj 11/18), Gradonačelnik grada Zrenjanina dana 16. maja 2018. godine, upućuje

 

JAVNI POZIV

 

za sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja
učenika srednjih škola i studenata u 2018. godini

 

Grad dodeljuje novčana sredstva za sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja učenika i studenata koje se odnose na učešće na seminarima, radionicama, skupovima različitih edukativnih, naučnih i društveno odgovornih programa i projekata, na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, naučim skupovima, konferencijama i kongresima, sufinansiranje izrade, objavljivanja naučnih radova u stručnim časopisima, kao i različitih oblika stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu koji doprinose unapređivanju ličnih i profesionalnih veština učenika i studenata.

 

USLOVI ZA DODELU NOVČANIH SREDSTAVA

 

Pravo na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

 

Pravo na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA

 

Za ostvarivanje prava na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja učenici srednjih škola i studenti, podnose sledeću dokumentaciju:

 

– zahtev na predviđenom obrascu;
– biografija učenika/studenta;
– potvrda iz škole/fakulteta da je učenik/student prvi put upisan u određeni razred/određenu godinu na budžetu Republike Srbije u tekućoj školskoj godini;
– pozivno pismo za stručno usavršavanje u zemlji i inostranstvu odnosno dokaz za postojanje planirane aktivnosti za koju su novčana sredstva tražena;
– fotokopija tekućeg računa učenika /studenta (roditelja ili staratelja);
– uverenje o prebivalištu za učenike srednjih škola/studente;
– uverenje o državljanstvu.

 

ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA I DOSTAVLJANJE DOKUMENTACIJE

 

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom teče od dana raspisivanja javnog poziva i otvoren je tokom cele godine (31.12.2018.) odnosno do utroška sredstava obezbeđenih za ovu namenu u 2018. godini.

 

NAČIN DODELE NOVČANIH SREDSTAVA

 

Zahtevi za ostvarivanje prava na sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja se podnose na predviđenom obrascu i sa potrebnom dokumentacijom predaju se na pisarnici Gradske uprave grada Zrenjanina (kancelarija br. 53) ili se dostavljaju poštom na adresu:

 

GRAD ZRENJANIN
ODELJENJE ZA DRUŠTVENE DELATNOSTI
– Javni poziv za sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja učenika srednjih škola i studenata –
Trg slobode br. 10
Z R E NJ A N I N

 

Sve bliže informacije o postupku utvrđivanju prava i načinu podele sredstava za sufinansiranje aktivnosti stručnog usavršavanja mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave grada Zrenjanina, kancelarija br. 10, putem telefona 023/315 0183, ili se mogu pronaći u Pravilniku o sufinansiranju aktivnosti stručnog usavršavanja (Službeni list grada Zrenjanina, broj 11/18) na zvaničnoj internet prezentaciji grada Zrenjanina www.zrenjanin.rs (gradska vlast/službeni list/iz 2018. godine/službeni list broj 11).

REPUBLIKA SRBIJA
AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA
GRAD ZRENJANIN
GRADONAČELNIK
Broj: 67-2/18-1-II
Dana: 16. maja 2018. godine
Z R E NJ A N I N

GRADONAČELNIK
Čedomir Janjić

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz