Marketing Vesti Zrenjanin

Da li ste znali: Kako nastaju Linglong gume? (Foto)

linglong gume
Pogoni Linglonga u Kini

Zašto koristimo gume? Kada posmatramo automobil, gume sigurno nisu prvo što će nam privući pažnju, ali ih nikako ne smemo zanemariti, jer su one za automobil od jednake važnosti kao što je obuća za naše kretanje.

 

Guma je elastični gumeni proizvod u obliku prstena koji se stavlja na različita vozila ili mašine i kotrlja se po zemlji. Obično je postavljena na metalne felne. Može podržati karoseriju automobila, ublažiti spoljne udare, postići kontakt sa kolovozom i osigurati vozne performanse vozila.

 

PROČITAJTE JOŠ: Čuva toplotu vašeg doma: Kvalitetna PVC stolarija po ekstra cenama!

 

linglong gume
Pogoni Linglonga u Kini

 

Kako izgleda proces proizvodnje jedne gume? Proizvodnja gume se sa stoji od niza povezanih procesa, gde svaki od njih mora zadovoljiti zahteve narednog procesa. Prvo se prirodna i sintetička guma, kao i čađ, sumpor i druge sirovine i hemijska jedinjenja koja obezbeđuju dobavljači, mešaju u mikseru. Nakon toga se prelazi na valjanje folije i hlađenje. Zatim se tako dobijena folija koristi za dalju obradu.

 

linglong gume
Čelični kord, kalander i rezanje

 

Prethodno dobijena folija i čelični kord nabavljen od dobavljača, u skladu sa zahtevima procesa, u kalandru se prekrivaju gumom. Sledeći korak su rezanje i priprema karkase i ostalih delova koji se koriste u konfekciji gume.

 

linglong gume
Priprema žice, eksturzija nakon postavljanja gume i namotavanje žičanog jezgra

 

Istovremeno, dobijena folija i žice, nakon prekrivanja gumom i nakon ekstruzije, a na osnovu zahteva procesa, namotavaju se i formiraju žičano jezgro. Ono se dalje koristi u konfekciji.

 

linglong gume
Ekstruder, rashladni rezervoar za hlađenje i protektor, bočnice i drugi delovi

 

U procesu ekstruzije od gumenih folija nastaju protektor, bočnice i drugi delovi gume, koji se, takođe, koriste u konfekciji guma.

 

Dobijeni niz delova gume se zahvaljujući mašini za konfekciju spaja i formira sirovu gumu, koja se dalje koristi u procesu vulkanizacije.

 

linglong gume
Pogoni Linglonga u Kini

 

Gotove gume prvo moraju proći proveru

 

Na kraju se dobijena sirova guma odlaže u presu za vukanizaciju, postavlja se u kalupe i obavlja se vulkanizacija pod visokim pritiskom i visokom temperaturom. U ovom procesu guma očvršćava i nastaje gotov proizvod. Nakon vulkanizacije guma dobija svoj konačan oblik. Na protektoru možemo videti šare, a na bočnom delu gume vidimo oznaku proizvođača.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Da li se tako dobijeni proizvodi mogu odmah koristiti? Gotove gume prvo moraju proći proveru odeljenja za kontrolu kvaliteta. Tek nakon što se utvrdi da guma nema nedostataka, na nju se lepi odgovarajuća etiketa i priprema se za isporuku kupcu. Na ovaj način se može osigurati da kvalitet i performanse guma odgovaraju relevantnim standardima i automobilima na kojima se koriste.

 

linglong gume
Pogoni Linglonga u Kini

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

15 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Cemu ovakvi placeni tekstovi? Zar stvarno misle da mogu da promene nase misljenje o celoj toj fabrici?

 • Другови Кинези, нака вам Словенци кажу да се производња хране овде највише исплати ако већ нама не верујете. Ако сте дошли само због енергије, брзо ћете се вратити кући.

  Енергетска транзиција је врућа светска тема. Обновљиви извори енергије показују своје недостатке. Аустралија је већ осетила шта значи нестабилан енергетски систем. Европа очекује енергетске проблеме.

  “Аустрија се припрема за могући „блекаут”, 28.09.2021.
  “Мрежа за снабдевање струјом укључењем све већег удела обновљивих извора енергије постаје подложнији осцилацијама, а тако и прекидима.”
  https://www.politika.rs/scc/clanak/488604/Austrija-se-priprema-za-moguci-blekaut

  • Колико се зелених гума може направити од зелене енергије? Не цвета цвеће ни у ваше предузеће. Рестрикције струје у Кини:

   “Процењује се да је рестрикцијама електричне енергије погођено чак 44 посто кинеске индустријске активности.
   На редуковано снабдевање електричном енергијом утицале су мере Пекинга за заштиту животне средине у оквиру глобалне битке за климу, поремећаји у ланцима снабдевања и скок цена на робним тржиштима, због чега су неке фабрике и домаћинства у Кини остала без струје.”

   Извор: https://www.politika.rs/scc/clanak/488620/Goldman-Saks-smanjio-prognozu-rasta-Kine-zbog-nestasice-elektricne-energije

  • Kad se pare uključe u promet, tu se mozak isključuje.Žalosno ali istinito, takav nam je mentalitet i tu odavno više nema govora o pametii bilo kakvom napretku.

 • Čujem da se Rumuni bune zbog Ling Longa u Zrenjaninu. Raspituju se i zvanično. Kažu, zabrinuti su blizu im je prljava industrija i zagađivač vazduha. Više verujem da će Rumuni iz druge države nešto da urade po pitanju NAŠEG VAZDUHA, nego mi Zrenjaninci.

 • Mene vise zanimaju slabe tacke ling long fabrike.Ako bi kinezi hteli da dostave vasem portalu nacrt firme,gde su mitraljeska gnezda i da li se moze onesposobiti molotovim koktelima

 • Izgradnja fabrike Ling-longa je završena stvar. Zanositi se idejom da će neko zaustaviti fabriku je ravno sumanutim idejama. Naše je sada da nastojimo da izdejstvujemo što veće kriterijume za zaštitu okoline. Što veči kontrolu, da se zahtevaju kvalitetni filetri, da se napravi zeleni pojas oko fabrike, da se zasadi drveće, i sl. To da će se Kinezi povući, taj film nećemo gledati barem za 50 godina, a možda i duže. Ja bi želeo da je umesto fabrike rajski vrt, ali od toga nema ništa. Budimo realni.

sinovoz
FAM