Marketing Vesti Zrenjanin

Bez piletine nema dobrog jela, a bez Zadunajskog nema dobrog pileta

piletina zadunajski

Najomiljenija jela stare domaće banatske kuhinje pripremaju se od piletine. Jer, bez piletine nema dobrog jela.

 

Da li je to čuvena pileća nedeljna supa u koju se zakuvaju rezanci, a kuvano meso sa šargarepom i krompirom jede uz sos od mirođije ili paradajza… Ili mlada pohovana piletina sa čušpajzom od tikvica i krastavac salatom. Ili nadaleko poznat i omiljen pileći paprikaš…

 

Za dobro jelo potrebna je i dobra piletina.

 

Svežim i kvalitetnim pilećim mesom možete se svakog dana snabdeti u prodavnicama „Piletina Zadunajski“. Prodavnice se nalaze u ulici Marka Oreškovića na Lesnini i u ulici Mađarske komune u Mužlji.

 

– Naša piletina razlikuje se od one industrijski hranjene i obrađene – kaže Emil Zadunajski, vlasnik trgovine „Piletina Zadunajski“. – Naša piletina počinje od jednodnevnih pilića na našoj farmi, a završava se u našoj klanici. Tamo se najveći deo posla obavlja ručno. Sve ovo garantuje kvalitet mesa koje nudimo. Naši pilići u tovu provedu između 50 i 70 dana, a poslednjih 15 dana, možda i duže, hrane se gotovo isključivo kukuruzom. To je proces čišćenja koji strogo poštujemo. Nakon toga naša piletina ima odličan kvalitet, miris i boju, a meso posebnu strukturu. Kad kažem se da se obrada radi ručno to garantuje da pile neće imati slomljeno krilo ili podlive na belom mesu – ističe Zadunajski.

 

„Piletina Zadunajski“ garantuje kvalitet

 

Zadunajski ističe da se u klanici kolje samo onoliko pilića koliko je dnevna potražnja. Jer, princip kog se drže je da meso uvek bude sveže.

 

Pileće meso se u prodajnim objektima može kupiti kao celo pile, ili u delovima. Mogu se kupiti i pileće iznutrice, a za sladokusce ima i pilećih nogica.

 

– Jedan od omiljenih delova pileta za mnoge je džigerica – priča Emil. – Za one koji je vole, ističem da je džigerica u našim radnjama sveža i vrlo ukusna, dobre strukture i konzistencije, jer je, kako mi to kažemo, zrela, s obzirom na to da se pile hrani i 60 i 70 dana, i to kukuruzom – kaže Emil Zadunajski.

 

Kako bi izašli u susret svojim kupcima, prodavnica „Piletina Zadunajski“ ima novo radno vreme.

 

Novo radno vreme prodavnice Zadunajski u ulici Marka Oreškovića na Lesnini je radnim danom od 8 do 12 časova i popodne od 15 do 19 časova. Subotom je prodavnica otvorena od 8 do 14, a nedeljom od 8 do 11 časova.

 

Sveža piletina vam može stići i na kućnu adresu pozivom na broj 064 158 41 31. Cena je ista kao i u prodavnici.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM