Hronika

Zemljoradnik osuđen na zatvorsku kaznu zbog trovanja orlova!

zatvor
Foto: Pixabay

Zemljoradnik P. M. iz Vojvoda Stepe prvi je čovek u Srbiji koji je osuđen na zatvorsku kaznu, i to u trajanju od šest meseci, zbog trovanja divljači!

 

On je osuđen u Osnovnom sudu u Kikindi, a na teret mu se stavljalo krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Reč je o prvostepenoj presudi, na koju okrivljeni ima pravo žalbe.

 

Kako navode u Lovačkom udruženju Nova Crnja, okrivljeni poljoprivrednik je u ataru Radojeva, gde mu se nalaze njive, koristio preparat „brodifan“ u želji da se reši glodara, ali je uspeo da otruje dva orla mišara i jednog orla belorepana, sokola i osam srna.

 

U Lovačkom udruženju navode da im je P. M, po nalogu Višeg suda u Zrenjaninu, isplatio odštetu za uginule srne od ukupno 8,2 miliona dinara. Lovci kažu da se ne ponose tom presudom, ali se nadaju da će ona barem preventivno delovati na svakog ko pomisli da truje životinje.

 

– Mi tu presudu ne smatramo pobedom i nadamo se da će na nju pomisliti barem deo onih koji pomišljaju da bacaju otrov u polja. U ovom slučaju je bila ugrožena bezbednost ljudi i životinja, i pravda je morala biti zadovoljena – smatraju u Lovačkom udruženju Nova Crnja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM