Hronika

Zaplenjena hrana koja je bila namenjena prodaji na lokalnoj pijaci! (Foto)

Zaplenjena hrana

Carinici su u dubinskoj kontroli u blizini Zrenjanina zaplenili preko 135 kilograma različitih prehrambenih proizvoda bez potrebne dokumentacije i dokaza o plaćenim carinskim dažbinama, saopštila je Uprava carina.

 

Prekršaj je otkriven kada su u ranim jutarnjim časovima, tokom dubinske kontrole, carinici na lokalnoj pijaci zatekli državljanina Srbije, mađarskog porekla, kako iz automobila marke „opel“ vadi kese crne boje. Pregledom pomenutih kesa službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašli su robu stranog porekla – prehrambene proizvode, za koju 50-godišnji Mađar nije imao dokumentaciju, kao ni dokaz o plaćenim carinskim dažbinama.

 

Zaplenjena hrana

 

Pored robe zaplenjene na licu mesta, na osnovu izjave vlasnika da sporne proizvode poseduje i u svojoj kući, carinici su njenim pregledom u dvorištu pronašli robu istog porekla, koja je zadržana do okončanja prekršajnog postupka.

 

Tom prilikom otkriveno je približno 1.600 pakovanja kafe različitih proizvođača, oko 40 paketa testenine, zatim mesni i mlečni proizvodi, kao i preko 130 artikala čokolade i raznih slatkiša.

 

Hrana koja se na ovaj način nađe na tržištu može biti opasna po ljudsko zdravlje jer nije prošla adekvatne inspekcijske kontrole.

 

Zaplenjena hrana

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Da li je državljanin Srbije ili MAĐAR?U svakom slučaju hvala MAĐARU bez čije pomoći bi srpska decai gladna odlazila u krevet ili se hranila lešinama koje bez problema zaobilaze duboke kontrole naših prepoštenih carinika.

  • „… zatekli državljanina Srbije, mađarskog porekla…“
    ONE „NAŠE“ NISU NAŠLI, ONI SU NA PIJACI, NEMAJU „DUBINU“ I DR.!!!
    BLAGO NAMA!
    A, DA OVIM PREDELIMA UPRAVLJA MAĐARSKA, KO BI VIŠE BIO U SLIČNIM SITUACIJAMA!?
    PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM