Hronika

Za vreme uskršnjih praznika dogodile se dve saobraćajne nezgode

saobraćajne nezgode
Foto: ilustracija

Policijska uprava u Zrenjaninu saopštila je danas da su se na području koje pokriva, za vreme uskršnjih praznika, dogodile dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

 

U ovim saobraćajnim nezgodama jedna osoba je zadobila teške telesne povrede, a dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 450.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog nepropisnog preticanja, i neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdata su 152 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga,  dva zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, jedan zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

 

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

 

„Pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i onih koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja“, navodi se u saopštenju zrenjaninske policije.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz