Hronika Vesti Zrenjanin

Vozačka dozvola od sada poštom stiže na kućnu adresu

vozačka dozvola

Građani se od danas mogu na šalterima policijskih stanica ili uprava, prilikom podnošenja zahteva, izjasniti da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu.

 

Naime, od danas, 1. jula, počela je primena Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama. Time su stvoreni pravni uslovi da se vozačke dozvole mogu dostavljati na adresu prebivališta građana.

 

Nakon što se građanin, koji podnosi zahtev za izdavanje vozačke dozvole, opredeli da mu se ona dostavi na adresu prebivališta, uručenje izdatog dokumenta obavlja JP „Pošta Srbije“. Građanin pomenutom preduzeću plaća troškove dostave u iznosu od 117 dinara prilikom uručenja.

 

Pročitajte još: Uhapšen osumnjičeni za paljenje tri vozila udruženja Laki taxi! (Video)

 

Građanin je u obavezi da nakon preuzimanja nove vozačke dozvole uništi prethodnu. Neuručene vozačke dozvole JP „Pošta Srbije“ će dostavljati organizacionoj jedinici MUP-a, odnosno policijskoj stanici ili upravi teritorijalno nadležnoj po prebivalištu građanina. Vlasnici vozačkih dozvola će potom tamo moći da ih preuzmu.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je početkom godine uvođenje ove nove usluge MUP-a.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM