Hronika YTOP

VATROGASCI GODIŠNJE INTERVENIŠU I PO HILJADU PUTA

ZRENJANIN – Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević posetila je Odeljenje za vanredne situacije MUP-a u Zrenjaninu i Vatrogasno – spasilački bataljon, kako bi se upoznala sa aktuelnim aktivnostima na zaštiti strnih useva od požara. Ona je tom prilikom razgovarala sa načelnikom odeljenja Goranom Marjanovićem i komandantom bataljona Branislavom Milosavljevićem.

 

vatrogasci

 

Odeljenje za vanredne situacije je mesnim zajednicama na području srednjeg Banata uputilo dopis i rešenje sa naloženim merama i obavezama privrednih društava, zemljoradničkih zadruga, ustanova ili drugih pravnih lica, preduzetnika i poljoprivrednika koji obavljaju žetvene radove da najkasnije 20 dana pre žetve preduzmu posebne mere zaštite.

 

„Posebno je naloženo blagovremeno formiranje štaba za žetvu, komisije za tehnički pregled poljoprivrednih i drugih mašina koje učestvuju u tim poljoprivrednim poslovima, kao i provera znanja učesnika u žetvi o primeni sredstava zaštite od požara. Takođe, naloženo je i da mesna zajednica ostvari uvid u rad mesnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva i organizuje dežurstvo“, saopšteno je iz kabineta načelnice okruga.

 

U toku razgovora, nakon što je predočen podatak da godišnje bude od 700 do 1.000 intervencija Vatrogasno – spasilačkog bataljona i da su mnoge izazvane nepažnjom građana, upućen je apel meštanima sela da ne pale strnjišta i ostatke od žetve. Oni su upozoreni da su kazne velike, te da se za fizička lica kreću od 10.000 do 50.000 dinara a za pravna i do 500.000 dinara.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.