Hronika

Uzgajao indijsku konoplju u dvorištu kuće, posle je sušio u šupi!

marihuana

Zbog dva krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, zrenjaninsko Više javno tužilaštvo je, pred Višim sudom, podiglo optužnicu protiv D. B. (49) iz Lazareva.

 

Optužnicom se okrivljenom stavlja na teret da je početkom maja prošle godine, u Lazarevu, u dvorištu svoje kuće, posejao više semenki konoplje. Nakon što su izrasle, biljke je okopovao i zalivao, a kada su dve iznikle biljke dostigle punu vegetativnu razvijenost, posekao ih je i okačio u šupi, pored kuće, da se osuše kako bi ih pripremio za dalju upotrebu.

 

Takođe, na teret mu se stavlja i da je 1. oktobra prošle godine, u katastarskoj opštini Mužlja, u neuređenoj njivi sa posejanim kukuruzom, koji nije održavan, nožem koji je poneo sa sobom, posekao grane indijske konoplje i stavio ih u najlonski džak, u nameri da ih pripremi za dalju upotrebu. Ta njiva se, inače, nalazi na terenu koji je obilazio u sklopu poslova svog radnog mesta.

 

On se tereti i da je od 1998. do 1. oktobra 2017. godine, na vitrini u dnevnoj sobi, neovlašćeno držao jedan metak kalibra 12,7 milimetara, koji ima pancirno-zapaljivo zrno.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz