Hronika

SVIH SEDMORO OSUMNJIČENIH PUŠTENO NA SLOBODU

sud policija

ZRENJANIN – Sedmoro lica, koje su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u tom gradu, u sredu uhapsili kao osumnjičene za malverzacije prilikom realizacije projekta sanacija i proširenje puta u opštini Žitište, na relaciji Banatski Dvor – Torda u periodu od 2010. do 2012. godine, saslušani su sinoć kod sudije za prethodni postupak u zrenjaninskom Višem sudu.

Viši sud u Zrenjaninu

Nakon saslušanja sudija je sve osumnjičene pustio da se brane sa slobode jer nije prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva da se za četvoro osumnjičenih odredi mera pritvora.

Da podsetimo, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni su bivše odgovorno lice JKP “Razvoj” Žitište D. K. (47), bivše odgovorno lice JKP “Put” iz Novog Sada D. V. (58), bivše odgovorno lice JKP “Put” iz Novog Sada P. R. (47), odgovorno lice “Kum” DOO iz Kikinde Z. J. (56), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane “Kum” DOO iz Kikinde D. S. (62), odgovorni izvođač radova, angažovan od strane JKP “Put” iz Novog Sada I. P. (51) i nadzorni organ angažovan od strane JKP “Razvoj” iz Žitišta P. D. (63).

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni, u periodu od početka 2008. godine do aprila 2012. godine, prilikom realizacije projekta sanacije i proširenje puta u opštini Žitište na relaciji Banatski Dvor – Torda, suprotno odredbama tadašnjeg Zakona o javnim nabavkama, posao koji je bio poveren izvođaču radova JKP “Razvoj” iz Žitišta, ustupio podizvođačima JKP “Put” iz Novog Sada, a potom “Kum” DOO iz Kikinde.

Pomenute radove, kako se sumnja, na kraju je izvodilo privredno društvo “Transbis komerc” DOO iz Zrenjanina i za njih naplatilo 225.598.726,26 dinara, dok je za iste radove od Fonda za kapitalna ulaganja naplaćen iznos od 282.886.396,24 dinara.

Razliku od 57.006.072 dinara, protivpravno su prisvojila privredna društva “Kum” DOO iz Kikinde i JKP “Put” iz Novog Sada, navedeno je u policijskom saopštenju.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM