Hronika YTOP

SUDIJE IZ NEKOLIKO GRADOVA UČESTVUJU U INTERAKTIVNOJ RADIONICI

ZRENJANIN – U zrenjaninskom Osnovnom sudu u toku je trodnevna interaktivna radionica pod nazivom „Razmena dobre prakse, organizacija rada izvršnog odeljenja“, kojoj prisustvuju predsednici sudova, sudije i sudsko osoblje osnovnih sudova u Zrenjaninu, Somboru, Smederevu i Kruševcu.

– Osnovnom sudu u Zrenjaninu ukazana je čast da bude organizator radionice, koja se realizuje uz podršku projekta „Unapređenje efikasnosti pravosuđa“, koji finansira Evropska unija. Interaktivna radionica je do 10. marta, a učesnici će imati priliku da posete službe u okviru izvršnog odeljenja zrenjaninskog Osnovnog suda, razmene iskustva i identifikuju sve izazove sa kojima se odeljenje suočava. Biće to i prilika da se odredi najbolja praksa u pogledu organizacije izvršnih odeljenja – naglasio je predsednik Osnovnog suda u Zrenjaninu Zlatoje Ankić, u svojstvu domaćina radionice, u okviru koje će biti rađena i takozvana studija slučaja, da bi se našli najbolji modeli za saradnju i sa eksternim institucijama i za sprovođenja izvršenja na terenu.

On je napomenuo da izbor zrenjaninskog Osnovnog suda kao mesta za održavanje radionice nije slučajan.

– To je izbor koji je učinjen na osnovu izuzetnih rezultata koje naš sud beleži. Ponosni smo na realizaciju rešavanja starih predmeta u 2016. godini, a posebno starih izvršnih predmeta, čiji broj je zaključno sa 31. decembrom smanjen za 63 posto. Time su ciljevi programa gotovo dvostruko premašeni – istakao je Ankić.

On napominje da će zaključci sa zrenjaninske radionice biti pretpostavke za unapređenje rada izvršnih odeljenja u sudovima koji su učesnici skupa u gradu na Begeju.

– Preporuke i zaključci koje tim za unapređenje efikasnosti pravosuđa dao Osnovnom sudu u Zrenjaninu, ušli su u plan i program rešavanja starih predmeta i za 2017. godinu i ono će biti podstrek i za bolje rezultate u ovoj godini – zaključio je Ankić.

Podeli članak
sinovoz
FAM