Hronika

ŠOK POSLE NEZAPAMĆENOG KRIVOLOVA

BOKA – U lovištu „Tamiš Brzava“ u Boki, kod Sečnja, krivolovac A. Đ. načinio je višemilionsku štetu. Naime, prema prvim procenama, jeleni, srndaći i telad odstreljeni u krivolovu koštaju više od 5,5 miliona dinara.

krivolov

– To je strašno. Kada smo prilikom obilaska terena videli kožu divljači, samo što se nismo šlogirali. Odmah smo pozvali policiju i za 20 sati pronađen je počinilac u Konaku. U zamrzivaču, kod njega u kući, nađeno je meso divljači i trofeji. Zaplenjeno je nelegalno oružje, dva karabina i jedna lovačka puška, i jedno vozilo, kao amfibija, rekao bih specijalno napravljeno baš za ove namene. Siguran sam da je meso trebalo da ide dalje, a gde i kako, nadamo se da će otkriti istraga – kaže za portal „Zrenjaninski“ upravnik lovišta Dalibor Brkljač i dodaje da A.Đ. nije bio član ovog udruženja.

Lovište „Tamiš Brzava“ jedno je od najbogatijih u Srbiji. Pripada takozvanim otvorenim lovištima, a prostire se na 30.000 hektara površine. U lovištu ima svega, od prepelice do jelena, posebno autohtonog, karpatskog.

– Ove nedelje očekujemo dolazak lovnog inspektora koji će proceniti vrednost trofeja. Sasvim je moguće da će šteta biti i veća od ove koju smo mi znalačkim okom procenili. Krivolova je uvek bilo, ali ovako velikog nikada – ističe Brkljač.

Udruženje, inače, broji 300 članova. Do 1. marta loviće se samo šakali, a od 1. marta do 15. aprila lovište će mirovati. Da se pripremi za početak turističke lovne sezone – lova na jelena kapitalca.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM