Hronika

ŠOK POSLE NEZAPAMĆENOG KRIVOLOVA

BOKA – U lovištu „Tamiš Brzava“ u Boki, kod Sečnja, krivolovac A. Đ. načinio je višemilionsku štetu. Naime, prema prvim procenama, jeleni, srndaći i telad odstreljeni u krivolovu koštaju više od 5,5 miliona dinara.

krivolov

– To je strašno. Kada smo prilikom obilaska terena videli kožu divljači, samo što se nismo šlogirali. Odmah smo pozvali policiju i za 20 sati pronađen je počinilac u Konaku. U zamrzivaču, kod njega u kući, nađeno je meso divljači i trofeji. Zaplenjeno je nelegalno oružje, dva karabina i jedna lovačka puška, i jedno vozilo, kao amfibija, rekao bih specijalno napravljeno baš za ove namene. Siguran sam da je meso trebalo da ide dalje, a gde i kako, nadamo se da će otkriti istraga – kaže za portal „Zrenjaninski“ upravnik lovišta Dalibor Brkljač i dodaje da A.Đ. nije bio član ovog udruženja.

Lovište „Tamiš Brzava“ jedno je od najbogatijih u Srbiji. Pripada takozvanim otvorenim lovištima, a prostire se na 30.000 hektara površine. U lovištu ima svega, od prepelice do jelena, posebno autohtonog, karpatskog.

– Ove nedelje očekujemo dolazak lovnog inspektora koji će proceniti vrednost trofeja. Sasvim je moguće da će šteta biti i veća od ove koju smo mi znalačkim okom procenili. Krivolova je uvek bilo, ali ovako velikog nikada – ističe Brkljač.

Udruženje, inače, broji 300 članova. Do 1. marta loviće se samo šakali, a od 1. marta do 15. aprila lovište će mirovati. Da se pripremi za početak turističke lovne sezone – lova na jelena kapitalca.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz