Hronika

SKANDAL U PROSVETI: Šef računovodstva u dve osnovne škole u kućnom zatvoru

skandal u prosveti
Foto: Pixabay

Na osnovu optužnice Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, Viši sud u ovom gradu doneo je prvostepenu presudu kojom je oglasio krivom okrivljenu Z. M. iz Zrenjanina, zbog krivičnog dela pronevere.

 

Njoj je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja će se izvršiti u prostorijama u kojima okrivljena stanuje. Takođe, sud joj je izrekao i meru bezbednosti zabrane vršenja dužnosti u trajanju od tri godine.

 

Zrenjaninka Z. M. je u periodu od 2011. do kraja jula 2017. godine, u Zrenjaninu, radeći kao šef računovodstva u dve osnovne škole, protivpravno prisvojila novac u ukupnom iznosu od 5,7 miliona dinara, koji joj je bio poveren na radu.

 

Ona je pare prenosila na svoje tekuće račune, koje je imala otvorene na svoje lično ime, i to u više banaka.

 

Nezadovoljan visinom izrečene krivične sankcije, Viši javni tužilac u Zrenjaninu je najavio da će u zakonskom roku protiv navedene presude izjaviti žalbu, predlažući da se okrivljena strože kazni.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Bas lepo, konacno neko da odgovara, ali opet „boranija bez mesa“ cini se…. da li iko vise pita zasto bivsa direktorica bolnice koja je napravila dug od skoro 700miliona dinara mirno uziva!? A i odakle novoj direktorki najnoviji dzip a njenom zameniku bmw od 250 konjskih snaga.? Mozda su ih ljudi i posteno zaradili ili imaju tetke u americi kao vulin 😣

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM